Yapılandırmada bugün son gün!

Borçların yeniden yapılandırılması için hayata geçen düzenlemede bugün başvuru için son gün. Yapılandırmadan yararlanmak isteyen mükelleflerin mesai bitimine kadar başvurularını yapmaları gerekiyor.

Ekleme: 01.02.2021 07:09:15 / Güncelleme: 01.02.2021 10:19:20 / Ekonomi
Destek için 

ANKARA

Gelir İdaresi Başkanlığından (GİB) edinilen bilgilere göre, mükellefler Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ile sağlanan olanaklara yoğun ilgi gösteriyor. 

Devlete olan borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenleme ile motorlu taşıtlar vergisi, özel tüketim vergisi, kurumlar vergisi, trafik cezası gibi pek çok kalemde borçlar yeniden hesaplanacak.

Bugüne kadar düzenlemeye 7 milyon 349 bin mükellef başvurdu. 105 milyar 712 milyon lira alacak yapılandırıldı. Yapılandırmada mükelleflere 18 taksit imkanı sunuluyor. Ödemeler, kredi kartı veya banka kartı aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor.

Yapılandırmadan yararlanmak isteyen mükelleflerin bugün mesai bitimine kadar başvurularını yapmaları gerekiyor. Başvurular elektronik ortamda ve vergi daireleri aracılığıyla da yapılabiliyor.

YAPILANDIRMADA SÜRE UZATILMAYACAK

17 Şubat 2020 tarihinde yürürlüğe giren söz konusu Kanun hükümlerinden yararlanmak isteyenlerin 1 Şubat 2021 Pazartesi günü (bugün) mesai saati bitimine kadar ilgili vergi dairelerine başvuruda bulunmaları gerekiyor. Başvurular, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi "www.gib.gov.tr" veya "e-devlet - www.turkiye.gov.tr" üzerinden, vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla da yapılabiliyor. Yasal olarak bu sürenin uzatılması mümkün olmazken, vatandaşların son günü beklemeden başvurularını yapmaları ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle başvuruların vergi dairelerine gidilmeksizin, elektronik ortamda yapılması sağlık açısından önem arz ediyor.

ÖDEMELER İÇİN SON GÜN 1 MART

Vergi dairelerine başvuran ve borçları yapılandırılan mükelleflerin ilk taksitlerini, peşin ödemeyi tercih etmişlerse peşin ödemelerini en geç 1 Mart 2021 Pazartesi gününe kadar yapmaları gerekiyor. Yapılandırılan borçların peşin olarak söz konusu tarihine kadar ödenmesi halinde, hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90, idari para cezalarının aslından yüzde 25 indirim olanağı sağlanacak. Ödemeler, kredi kartı veya banka kartı ile İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla gerçekleştirilebilecek.

Kaynak, AA

Etiketler: