Sokak hayvanları için yaşam alanlarına yiyecek bırakıldı

Van'ın İpekyolu Belediyesi, soğuk havanın etkili olduğu kentte yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları için yaşam alanlarına mama, yemek ve ekmek bıraktı.

Ekleme: 31.01.2021 23:50:30 / Güncelleme: 01.02.2021 01:49:15 / Güncel / Van Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Büyükşehir Belediyesine bağlı Veteriner Hekimler tarafından da hayvanların iç ve dış parazit aşıları yapıldı.

Gece sıcaklığın eksi 10 dereceye kadar düştüğü kentte, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ile hayvan dostu dernekler tarafından Bostaniçi Mahallesi Sıhke Gölü civarında besleme etkinliğini gerçekleştirdi. 

 

Kurumsal bir kültür ile hayvanlara sahip çıkılması gerektiğin belirten Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Adil Allahverdi "Büyükşehir ve İpekyolu belediyelerimiz ve kentteki tüm hayvansever STK'larımızla birlikte odak noktalarına mama bıraktık. Büyükşehir belediyemize bağlı veteriner hekimler tarafından ise sokak hayvanlarımıza iç ve dış parazit aşıları yapıldı. Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyeler ile birlikte rutin olarak bu çalışmaları yapıyoruz. Bizler belediyeler olarak hayvanseverlerin yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Kurumsal bir kültür ile hayvanlara sahip çıkmamız gerekiyor. Bugün bir farkındalık oluşturmak amacıyla burada bulunduk. Tüm hayvansever dostlarımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz." dedi.

Öğrencileriyle beraber bir proje kapsamında etkinliğe katıldıklarını ifade eden öğretmen Başak Avcı ise "Bu alanda hem besleme yapıyoruz hem de hasta canlarımızı kontrol ediyoruz. Burada hasta ve aşısız hayvan varsa eğer Hayvan Rehabilitasyon Merkezimize gönderiyoruz. Orada gerçekten çok güzel ilgileniyorlar. Burada gönüllü olarak bulunuyoruz. Hayvanlarla bir arada yaşadığımızı hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor. Hayvanlar hayatımızın bir parçası, onlar olmazsa hayatımızda çok büyük bir eksiklik olur. Hayvanları hiçbir zaman göz ardı etmemeliyiz. Ben bir öğretmen olarak öğrencilerime her zaman bunu aşılıyorum. Lütfen bencil yaşamayalım. Bu doğal çevre sadece bizim değil, onlara da ait. Hayvanları her zaman sevmemiz gerekiyor." diye konuştu. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar