Yarıyıl tatillerini "Siyer Yarışması"na hazırlanarak değerlendiriyorlar

İstanbul'da farklı okullarda okuyan bir grup öğrenci, Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl düzenlenen "Siyer Yarışması"na hazırlanmak için yarıyıl tatillerini fırsata çeviriyor.

Ekleme: 26.01.2021 13:05:38 / Güncelleme: 27.01.2021 01:35:26 / Kültür & Sanat / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Küçükçekmece ilçesinde aynı mahallede ikamet eden çocuklar, yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte her gün biraraya gelerek hem kitap okuyor hem de 14 Şubat tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek olan "Siyer Yarışması"na hazırlanıyorlar.

Yıllardır katıldıkları Siyer Yarışması için yaptıkları hazırlıklarla ilgili İLKHA muhabirine konuşan öğrenciler, amaçlarının hem Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek hem de yarışmada dereceye girip ödül kazanmak olduğunu söylediler.

"Siyer Yarışması sayesinde herkes Peygamberimizin hayatını öğreniyor"

Siyer Yarışmasına Peygamberimizin (Sallalahu Aleyhi Vesellem) hayatını öğrenmek için katıldığını belirten lise öğrencisi Enes Can Ağırman, "Peygamberimizin hayatını öğrenmek İslam'ın bir tavsiyesidir. O'nu her Müslüman öğrenmelidir. Siyer yarışması sayesinde herkes peygamberimizin hayatını öğreniyor. Yarışmada tablet, telefon, bilgisayar gibi hediyeler de var. Bunun yanında Allah katında da sevabı var. Onun için yarışmaya katılmalıyız." dedi.

"Yarışmaya katılamayanlara katılmalarını tavsiye ediyorum"

Uzun zamandır düzenlenen siyer yarışmalarına düzenli olarak katıldığını söyleyen Ağırman, "Geçen seneki yarışmada 2 yanlışım çıktı. Bu seneki hedefim dereceye girmektir. Yarışmaya katılmayanların da katılmalarını tavsiye ediyorum. Hem peygamberimizin hayatını hem de nasıl mücadele ettiğini öğrenirler." diye konuştu.

"15 tatilimi kitap okuyarak siyer yarışmasına hazırlanarak değerlendiriyorum"

"Siyer yarışmasına katılma amacım hem peygamber efendimiz ile ilgili bilgimi geliştirmek hem de O'nun hayatını öğrenmektir." diyen 6'ncı sınıf öğrencisi Eyüp Aydın "Siyer yarışmasında birinci olup bilgisayar ödülünü kazanmak istiyorum. 15 tatilimi kitap okuyarak siyer yarışmasına hazırlanarak değerlendiriyorum. Bu süreçte Peygamber Efendimizin İslam'ı anlatırken nasıl zorluklar çektiğini ve kimlerin İslam'la şereflendiğini öğrendim. Siyer Yarışması'na katılamayanlara mesajım da 7 Şubat'a kadar devam eden başvuruları değerlendirip katılmalarıdır." dedi.

"Hedefim birinci olmak"

Siyer yarışması için hazırlanan kitabı okuyarak Peygamberimizin ailesi hakkında bilgi edindiğini ve katıldığı savaşları öğrendiğini belirten 4'üncü sınıf öğrencisi Muhammed Yusuf Aydın, hedefinin yarışmadaki birinci olmak olduğunu söyledi.

4'üncü sınıf öğrencisi Ali Malik Aydın ise siyer yarışmasında dereceye girip laptop kazanmak istediğini ifade etti.

Siyer yarışmasının amacı nedir, nasıl yapılıyor?

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen "Siyer Yarışması"ndaki asıl amaç Peygamber Efendimizin ahlakı ve hayatının toplum tarafından daha iyi öğrenilmesidir. Her yıl 4 farklı kategori şeklinde gerçekleştirilen yarışmada her kategori kendi içerisinde değerlendirmeye alınıyor.

"Kaybedeni olmayan yarışma" sloganıyla dereceye girenlere 1001 ödülün verildiği organizasyonda asıl ödül Peygamberimizin ahlakının anlaşılıp pratik hayata yansıması olarak görülüyor.

Her sene okullarda düzenlenen ve yüzbinlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen yarışma, bu sene salgın hastalık sebebiyle 14 Şubat Pazar günü çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Yarışma kitabının PDF formatına ve yarışma hakkında merak edilen tüm soruların cevabına www.peygambersevdalilari.com adresinden ulaşılabiliyor. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar