Rus muhalif Navalnıy'ı bekleyen destekçileri gözaltına alındı

Rus muhalif Navalnıy, zehirlendiği iddiasıyla tedavi gördüğü Almanya’dan ülkesine dönerken kendisini Moskova’da havaalanında bekleyen bazı destekçileri gözaltına alındı.

Ekleme: 17.01.2021 21:09:26 / Güncelleme: 17.01.2021 21:09:26 / Dünya
Destek için 

Rusya’nın başkenti Moskova’da, muhalif destekçileri Aleksey Navalnıy’ı Moskova’ya dönüşünde karşılamak için Vnukovo Havaalanında toplandı. 

Gündüz saatlerinden itibaren polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı havaalanına medya mensupları dahil bileti olmayan hiç kimse alınmadı.

Havaalanı binasına girmeyi başarabilen Navalnıy’ın kurduğu Yolsuzlukla Mücadele Fonu avukatı Lubov Sobol, Aleksey Navalnıy’ın kardeşi ve bazı önde gelen muhalifler polis tarafından gözaltına alındı.

Polis, bir süre sonra binaya giren Navalnıy taraftarlarına müdahale ederek, toplanan kalabalığın bir kısmını zorla binadan çıkardı. Polisin müdahalesine karşı koyanlar da gözaltına alındı.

Navalnıy’ın geldiği uçak başka havaalanına yönlendirildi
Pobeda havayolu şirketi, Navalnıy’ı Berlin’den taşıyan uçağın Vnukovo Havaalanına inmeyeceğini duyurdu. Uçağın Moskova'daki Şeremetyevo Havaalanına yönlendirildiği bildirildi.

Etiketler: