Siyonist işgalcinin vahşeti devam ediyor; FİLİSTİN BİLDİĞİNİZ GİBİ…

Siyonist işgalcinin, Filistinlilere yönelik baskıları ve zulümleri tüm hızıyla devam ediyor. İşgal çetesi, Bazı Arap rejimleriyle yapılan normalleşme anlaşmalarıyla Filistinlilere daha rahat bir şekilde baskı uyguluyor. Bir yanda yasa dışı yerleşim yerleri yapılırken diğer yandan da bu yapılara itiraz eden ve işgale karşı koymak isteyen Filistinliler hedef alınıyor. Yıllardır abluka altında bulunan Gazze’ye saldırılar ise artık işgal çetesi için sıradan bir hal aldı. Siyonistler, her seferinde işgal topraklarının hedef alındığı bahanesiyle Gazze’yi bombalıyor.

Ekleme: 15.01.2021 07:05:01 / Güncelleme: 15.01.2021 07:20:45 / manşetler
Destek için 

Dış Haberler Servisi

Siyonist rejimin Filistinlilere yönelik vahşeti sürüyor. Filistin topraklarında artık sıradanlaşan işgal, gasp, sürgün, işkence ve katliamlar, maalesef dünya devletlerinin umurunda değil. Kurulduğu günden bu yana bir diğer işgalci Amerika’nın desteği ve BM’nin incitmeyen kınamaları eşliğinde katliamlar yapan ve işgalini genişleten siyonist israil rejimi, uyguladığı işgal politikalarıyla neredeyse Filistin’in tüm topraklarına yerleşmiş durumda… Hemen her gün Mescid-i Aksa’ya baskınlar, alıkoymalar, işkence ve katliamlarla Filistin halkını canından bezdirmeye ve topraklarından sürmeye devam ediliyor.

HAMAS’IN GÖZLEM NOKTASINI HEDEF ALDI

İşgal rejimi, artı sıradan bir hal alan Gazze saldırılarına bir yenisini daha ekledi. İşgal ordusuna ait bir tank, Gazze şeridinde HAMAS’ın gözlem noktasını hedef aldı. Siyonist çetenin bahanesi ise her zamanki gibi, “önce onlar saldırdı” oldu.

İşgal ordusu, Gazze şeridi sınırında orduya ait askeri bir araca ateş açıldığı gerekçesiyle, HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'na ait bir noktayı tank atışıyla vurdu. İşgal ordusundan yapılan açıklamada, Gazze'den açılan ateşe karşılık tank atışıyla Kassam Tugayları'na ait bir noktanın hedef alındığı ifade edildi.

Yediot Ahronot gazetesi ise bir keskin nişancının, işgal ordusuna ait buldozere 4 el ateş açtığını ve bu yüzden işgal askerlerinin ölüm tehlikesi atlattıklarını belirtti.

YASA DIŞI YERLEŞİM BİRİMLERİNİN YAPIMI HIZLA DEVAM EDİYOR

İşgal rejimi bir yandan Gazze’ye saldırırken diğer yandan yasa dışı yerleşim yerlerinin inşasını da tüm hızıyla sürdürüyor.

İşgalci israil Kamu Yayın Kuruluşu (KAN), işgal makamlarının, Doğu Kudüs’te siyonist yerleşimciler için 530 yeni konut inşa edilmesine onay verdiğini duyurdu. KAN’ın aktardığı bilgilere göre, 400’ü Doğu Kudüs’ün güneybatısında yer alan Gilo Yahudi yerleşim merkezine, 130’u da kuzeyindeki Ramat Şlomo Yahudi yerleşim merkezine olmak üzere 530 yeni yerleşim biriminin inşa edilmesine karar verildi.

İşgal rejimi Başbakanı Binyamin Netanyahu, Pazartesi günü işgal altındaki Batı Yaka'nın farklı bölgelerindeki Yahudi yerleşim merkezlerinde 800 yeni yerleşim birimi inşa etme kararını imzalamıştı.

FİLİSTİNLİLERİN İŞLETMELERİNE BASKIN

Doğu Kudüs sistematik şekilde terörist işgal rejiminin ihlallerine maruz kalıyor. İşgal güçleri, baskı, tutuklama ve şiddet politikalarıyla Filistin halkını bezdirmeyi ve bölgeyi Yahudileştirmeyi amaçlıyor.

İşgal güçleri bu amaçla dün Kudüs’te bir matbaaya baskın düzenleyip içinde bulunan malzemelere el koydu.

Matbaa sahibi Ebu'r-Riş, işgal güçlerinin sabahın erken saatlerinde matbaaya baskın düzenlediğini, baskı cihazlarına ve bilgisayarlara el koyduğunu ve geride büyük bir mali kayıp bıraktığını belirtti.

FİLİSTİNLİ KANI AKITMAYA DEVAM EDİYORLAR

İşgal çetesi, son dönemlerde bazı Arap ülkeleriyle yaptığı normalleşme anlaşmalarıyla Filistinlileri öldürme konusunda her zamankinden daha iştahlı hareket ediyor. İşgal güçleri sadece katletmekle kalmıyor aynı zamanda öldürdüğü Filistinlileri kendilerine saldırmakla suçlayarak cinayetlerine kılıf arıyor.

Bu bağlamda geçtiğimiz günlerde işgal çetesi Beytülahim'de, "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla Filistinli bir genci gerçek mermiyle vurarak şehit etmişti.

SİYONİSTİN HEDEFİNDE MESCİD-İ AKSA VAR

İşgal çetesinin onlarca yıldır Filistinlilere uyguladığı baskı ve yıldırma politikasının ardında hiç şüphesiz Mescid-i Aksa’nın yok edilmesi fikri yatıyor. Siyonistlerin, bu fikri hayata geçirmek için yıllardır yoğun bir çaba sarf ettiği biliniyor. Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor ve bu çalışmalar esnasında Mescid-i Aksa’ya büyük zararlar veriyor.

Filistin, işgal rejiminin Mescid-i Aksa'yı mekansal olarak bölme ve Aksa'nın yönetimini Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin elinden alma planları konusunda uyardı.

Siyonist mühendislerden oluşan bir ekibin, Harem-i Şerif'e baskın düzenleyerek Mescid-i Aksa’da ölçüm yapması üzerine Filistin Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili açıklama yaptı.

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, işgal rejiminin bu eylemlerinin saldırgan ve kışkırtıcı olduğu, Mescid-i Aksa'yı zamansal olarak bölündükten sonra mekansal olarak da bölmeyi hedeflediği belirtildi.

Açıklamada, bakanlığın, tüm forumlarda bu tehlikeli tırmanışı ifşa etmek ve Mescid-i Aksa'ya ve avlularına uluslararası koruma sağlamak amacıyla Ürdün Dışişleri Bakanlığıyla koordineli bir şekilde çaba harcamaya devam ettiği aktarıldı.

Mescid-i Aksa ve Kudüs'teki vakıflar, işgal rejimi ile Ürdün arasında 1994'te imzalanan barış anlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor.