Pandemi sürecinde Gaziantep Hayvanat Bahçesinin ziyaretçi sayısı azaldı

Büyüklüğü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın 3’üncü ve dünyanın 4’üncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesini, 2020 yılında yaklaşık bir milyon kişi ziyaret etti.

Ekleme: 14.01.2021 18:20:27 / Güncelleme: 14.01.2021 18:22:21 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Coronavirus (Covid-19) pandemisi nedeniyle yaklaşık 3 ay ziyarete kapalı kaldıktan sonra kapılarını tekrar ziyaretçilerine açan ve her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin bu yılki ziyaretçileri pandemiden dolayı büyük bir oranda düştü.

Yaklaşık 1,5 milyon metrekarelik yeşil alan üzerine kurulan, aralarında yırtıcı hayvanların da yer aldığı yüzlerce türden binlerce hayvana ev sahipliği yapan, yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilerin ilgi odağı olmaya devam eden Gaziantep Hayvanat Bahçesi, geçtiğimiz yıl 4,5 milyon kişi tarafından ziyaret edilmişti.

Bu yıl 5 milyon kişi tarafından ziyaret edilmesi hedeflenen Gaziantep Hayvanat Bahçesi, kurulduğu günden bu yana ilk defa uzun bir süre kapalı kaldı. Yaklaşık 3 ay boyunca sessizliğe bürünen Gaziantep Hayvanat Bahçesi, 1 Haziran’da kapılarını tekrar ziyaretçilerine açtı. Ancak eski kalabalık günlerini ise henüz yakalayamadı.

Yaz aylarında pandemi sürecinin ilk dönemlere oranla ziyaretçi sayısı kısmen de olsa artan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin ziyaretçi sayısındaki düşüşte Covid-19 pandemisi tedbirleri kapsamınsa kasım ayında alınan yeni kısıtlamalarda etkili oldu.

Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ve kış mevsiminin de etkisiyle ziyaretçi sayısı düşen Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin pandemi sürecinin atlatılmasıyla tekrar eski günlerindeki ziyaretçi sayısını yakalaması bekleniyor.

Pandemi sürecine rağmen ziyaretçisi eksik olmayan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde hizmete açılan Zooloji ve Doğa Müzesi, Safari Park, Tropik Kelebek Bahçesi ve Şempanze Adası büyük bir ilgi görüyor.

Her yıl milyonlarca ziyaretçi ağırlayan, yaz ve kış mevsiminde ziyaretçileri hiç eksik olmayan hayvanat bahçesine getirilen yeni türden hayvanlarda bahçeye olan ilgiyi artırıyor.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Şanlıurfa, Adıyaman, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Diyarbakır ve Kilis gibi bölge illerinden başta olmak üzere Türkiye'nin diğer illerinden de ziyaretçiyi ağırlıyor.

Covid-19 nedeniyle tedbirlerin de en üst düzeyde uygulandığı hayvanat bahçesine gelen ziyaretçiler, ateşleri ölçülerek ve dezenfektan kabininden geçirildikten sonra içeri alınıyor. Ziyaret esnasında ise maske kullanımı zorunlu tutulurken yapılan anonslarla ziyaretçiler, sosyal mesafe başta olmak üzere Covid-19 kurallarına dikkat etmeleri için sık sık uyarılıyor.

Bin dönüm arazi üzerine kurulu hayvanat bahçesinde bulunan hayvanlar ise daha sıkı kontrol edilip, sürekli sağlık muayenesinden geçiriliyor. (İLKHA)