Batman Sosyal Güvenlik Kurumundan yapılandırma çağrısı

Sosyal Güvenlik (SGK) ile Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası arasında kredi işbirliği protokolü imzalanmış, sigortalılara kredi kullanmak suretiyle emekli olma imkânı getirilmişti.

Ekleme: 13.01.2021 12:15:22 / Güncelleme: 13.01.2021 12:15:42 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Borçlanarak emekli olabilecekler için Sosyal Güvenlik Kurumu ile 3 Kamu Bankası arasında imzalanan kredi işbirliği protokolü kapsamında ilgili banka temsilcileri ile Batman Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Söz konusu toplantı hakkında bilgilendirmelerde bulunan Batman Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Alaettin Ökten, kredi desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşların öncelikle Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine/Merkez Müdürlüklerine başvurularını yaptıktan sonra, buradan alınacak emekli olabileceklerine dair yazıyla bu üç kamu bankasının şubelerine müracaat edebileceklerini belirtti.

Ayrıca söz konusu avantajlı kredi desteğinden, primlerini ihya eden Bağkur’luların yanında askerlik ve doğum borçlanması yapılması halinde emekli olabilecek vatandaşların da yararlanabileceğini aktaran Ökten, yapılandırma ile gecikme cezası, gecikme zammı ve faizlerin silinerek bunun yerine aylık yüzde 0.35'lik aylık enflasyon farkı eklenerek güncelleme yapılacağını belirtti.

Bu kapsamda Ziraat, Halk ve Vakıf Bankası ile iş birliği protokolü imzalandığını hatırlatan Ökten, “Protokolle yapılandırma borcunun ödenmesi halinde aylık bağlanabilecek sigortalılarımıza, herhangi bir ödeme güçlüğü çekmeden, banka kredisiyle emeklilik imkânı sunulacaktır." dedi.

Son olarak yapılandırma kapsamının oldukça geniş tutularak, 2020 Ağustos ayı ve öncesine ait neredeyse tüm kurum alacaklarının yapılandırma kapsamına alındığını belirten Ökten, ayrıca yapılandırma son başvuru tarihinin 31 Ocak tarihine, ilk taksitin son ödeme tarihinin ise 31 Mart'a ertelendiğini hatırlattı. Ökten, vatandaşlara bu avantajlı yapılandırma fırsatlarını kaçırmamaları ve başvurularını son günlere bırakmamalarının yararlarına olacağı hususunda tavsiyede bulundu.(İLKHA)