HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan'dan basına ziyaret

​​HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan ve beraberindeki heyet, Ankara'da faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın mensuplarını ziyaret etti.

Ekleme: 11.01.2021 16:05:23 / Güncelleme: 11.01.2021 16:06:42 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan ve Yenimahalle İlçe Başkanı Faysal Öztürk'ten oluşan heyet, ilk ziyaretinde İlke Haber Ajansı (İLKHA) Ankara Muhabiri Mehmet Sait Çelik, ikinci ziyaretinde ise Doğruhaber Gazetesi Ankara Temsilcisi İbrahim Sevgili tarafından karşılandı.

Heyet daha sonra Ankara'da faaliyet gösteren Sonsöz Gazetesi'ni ziyaret etti. Sonsöz Gazetesi Görsel Yönetmeni Birsen Düzen tarafından karşılanan HÜDA PAR heyeti, gün boyu gazeteleri ziyaret ederek gazetecilerin "Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutladı.

Ziyaretler sonrası açıklamada bulunan HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, basının önemine değinerek halkın ıslahı için çalışan ve faaliyet gösteren basına her zaman ihtiyacın olduğunu söyledi.

Tüm gazetecilerin "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutlayan Karaarslan, pandemi dolayısıyla kısıtlamalara denk gelen gazeteciler gününü gecikmeli bile olsa gerçekleştirdikleri ziyaretlerle kutladıklarını aktardı.

"Gazetecilik stresli, yoğun çalışma gerektiren bir meslektir"

Karaarslan, "Gazetecilik mesleği bizim yanımızda kutsal bir meslektir. Çünkü gazeteci toplumsal olayları araştıran, inceleyen, doğruyu ortaya çıkartan, yorumlayan ve halka doğru bir şekilde ulaştıran meslektir. Gazetecilik çalışma şartları olarak bir büroda çalışan işçiden ya da bir fabrikada çalışan işçiden çok daha zor şartlarda çalışmaktadır. Gazetecilik stresli, yoğun çalışmayı gerektiren bir meslektir. Özelde savaş, toplumsal olaylarda gece gündüz demeden her türlü riski göze alarak haber peşinde olan kesimdir." dedi.

"Dürüst haberciliğin desteklenmesi lazım"

Gazetecilerin her zaman doğru ve ilkeli olmaları gerektiğini aktaran Karaarslan, "Gazetecilik zaman içerisinde bazı sermaye gruplarının eline geçerek onların istediği şekilde ve çizgide haber üretmişlerdir. Bundan dolayı editöryal olarak bağımsızlığı olmayan bu kişiler; halkı doğru şekilde bilinçlendirmekten, doğru bilgiyi halka ulaştırmaktan ziyade siyasi ekonomik çıkar gruplarının çizgisinde haber üretmektedir. Bazen doğruyu manipüle ederek yanlış, yanlışı manipüle ederek doğru olarak aktarmaktadır. Toplumun daha tarafsız, doğru ve dürüst habercilik ilkesiyle hareket eden medyaya ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Bu doğrultuda doğru ve dürüst haberciliğin desteklenmesi lazımdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar