​HÜDA PAR Diyarbakır Bağlar İlçe Teşkilatından Kızılay'a kan bağışı

​HÜDA PAR Diyarbakır merkez Bağlar teşkilatı üyeleri, salgın hastalıktan dolayı kan stoğu sıkıntısı yaşayan Kızılay'a kan bağışında bulundu.

Ekleme: 11.01.2021 12:05:26 / Güncelleme: 11.01.2021 12:07:54 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus salgınından dolayı insan trafiğinin minimuma indiği bugünlerde kan bağışı sıkıntısı çeken Kızılay, kan stoğunda ciddi bir azalmanın görüldüğü süreci yaşıyor.

Diyarbakır'da, HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Orhan Zeren başkanlığında bir araya gelen partililer, merkez Kayapınar ilçesi Şanlıurfa yolu üzerinde bulunan Kızılay standını ziyaret ederek toplu olarak kan bağışında bulundu.

 

Yapılan kan bağışı çalışması hakkında bilgi veren Zeren, HÜDA PAR'ın İslami ve insani bütün çalışmaların yanında olduklarına dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi:

HÜDA PAR olarak kurulduğumuz ilk günden beri İslami ve insani olan bütün faaliyetlerin arkasında olacağımızı defalarca deklare ettik. Kızılay'da insanlara hizmet etme adı altında kan bağışı faaliyetini yapıyor. HÜDA PAR Bağlar Yönetim Kurulu ve Gençlik Kolları olarak Kızılay standına gelerek kan verdik.

Pandeminin başladığı ilk günlerde yine kan bağışı yaptıklarını hatırlatan Zeren, "Herkesi hem şifa bulmaya hem de şifaya vesile olmaya Kızılay stantlarına davet ediyoruz. Halkımız kan bağışında bulunursa hem toplum için hem de kendisi için faydalı olur." ifadelerini kulandı.

Herkesi kan bağışında daha duyarlı olmaya davet eden Zeren, "Geçen hafta İl Başkanımızın da bulunduğu bir heyetle Kızılay Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret ettik. Müdür Bey pandemi nedeniyle kan bağışlarına olan rağbetin az olduğunu, oluşabilecek kan ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için kan bağışı noktasında halkımızın daha duyarlı olması gerektiğini ifade etmişti. Bu minvalde bizde, oluşan kan ihtiyacını asgari düzeye indirmek için kan bağışında bulunduk." dedi.

Pandemi sebebiyle kan bağışlarının azaldığını ifade eden Doktor Mübeşşir Ayyar, "Azalan kan stoklarımızı artırmak için Kızılay stantlarımıza herkesi bekliyoruz. Kana ihtiyacı olan birçok hastamız var. Oluşan kan ihtiyacını karşılamak için bütün halkımızı kan vermeye davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Orhan Zeren'e ve kan bağışında bulunan üyelere teşekkür eden Doktor Ayyar, "Halkımız, sokağa çıkma kısıtlamalarında çağrı merkezlerimizden veya kanver.org sitesinden randevu alıp kan vermeye gelebilir. Randevu aldıklarına dair telefonlarına gelen mesajı güvenlik güçlerine göstererek herhangi bir cezai işleme maruz kalmayacaklardır." dedi. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler