WhatsApp kullanıcıların hangi bilgilerini Facebook ile paylaşacak?

WhatsApp, kullanıcılarına son günlerde yeni gizlilik sözleşmesini kabul etmeleri, aksi taktirde uygulamadan yararlanamayacaklarına ilişkin uyarı gönderiyor.

Ekleme: 10.01.2021 17:45:19 / Güncelleme: 10.01.2021 17:59:30 / Güncel
Destek için 

Mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, yeni sözleşmeyi ve veri paylaşımı kurallarını 8 Şubat'a kadar kabul etmeyenlerin, uygulamayı kullanamayacağı uyarısında bulunuyor.

WhatsApp tarafından alınan karar tepkiyle karşılanırken, bir yandan da hangi bilgilerin, nasıl paylaşılacağına ilişkin merak ediliyor.

Fcebook, 2014 yılında WhatsApp'ı satın aldığından bu yana veri paylaşımı ve gizlilik ile ilgili kuralların nasıl değişeceği merak ediliyordu.

Wired dergisinde yer alan habere göre, son değişikliğin uçtan uca şifreleme (end-to-end encryption) uygulamasını etkilemiyor.

WhatsApp'ın Facebook ile paylaştığı veriler arasında telefon numarası WhatsApp'ı ne kadar süre ve ne kadar sıklıkla kullandığı, diğer kullanıcılarla nasıl bir etkileşim içinde olduğu, cihazla ilgili bilgiler, IP adresi, işletme sistemi, tarayıcı verisi, bataryanın sağlığı, uygulamanın versiyonu, mobil ağ, dil ve zaman dilimi yer alıyor.

WhatsApp'a en başta verilen izne göre ödeme verileri ve konum da Facebook ile paylaşabilen veriler arasında. (İLKHA)