Türkiye’deki tüm ABD üslerinin kapatılması çağrısı

​Kürecik NATO Radar Üssüne Hayır İnisiyatifi, Hükümet’in ABD’nin yaptırımlarını kesinlikle karşılıksız bırakmaması gerektiğini, İncirlik ve Kürecik hava, radar üsleri başta olmak üzere ABD’ye ait tüm üslerin derhal kapatılması çağrısını yeniledi.

Ekleme: 08.01.2021 15:55:24 / Güncelleme: 08.01.2021 20:21:11 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kürecik NATO Radar Üssüne Hayır İnisiyatifi, Malatya Yeni Cami Meydanı'nda Cuma namazından sonra "NATO'ya ve Üslerine Hayır" ile "Türkiye’ye Yönelik Yaptırım Kararı Alan ABD’yi Lanetliyoruz" sloganıyla basın açıklaması düzenledi.

İnisiyatif adına basın açıklamasını okuyan Mavi Marmara Gazisi Mehmet Tunç, ABD’nin Türkiye’ye karşı aldığı yaptırım kararlarının merhum Necmettin Erbakan'ın "Siyonizm bir timsah gibidir. Üst çenesi Amerika, alt çenesi Avrupa Birliği, kuyruğu ise israildir." sözünü hatırlattığını söyledi.

Her ayın ilk cuma gününü ‘NATO’ya ve Üslerine Hayır’ Cuma’sı olarak ilan etmelerinin ne kadar doğru bir adım olduğunu, büyük Şeytan ABD kongresinin Türkiye’ye karşı aldığı ambargo kararları ile teyit edildiğini kaydeden Tunç, Hükümetin ABD’ye karşı dik durulması, mütekabiliyet kuralları gereğince yaptırımların kesinlikle karşılıksız bırakılmaması gerektiğini belirterek, İncirlik ve Kürecik hava ve radar üsleri başta olmak üzere ABD’ye ait tüm üsler derhal kapatılması çağrısında bulundu.

"Bu topraklarda işgalcilere yer yoktur, Direniş Cephesi eninde sonunda galip gelecektir!"

ABD’nin geçen yıl 3 Ocak’ta katlettiği İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi başkan yardımcısı Ebu Mehdi El Mühendis'in olayına değinen Tunç, "Terörist Pentagon’un yaptığı resmî açıklamaya göre, bu vahşi saldırının emrini bizzat katil Trump verdi. Trump’a bu katliamda siyonist Netanyahu ve Suudi prensi Bin Selman da destek verdi. Bu vahşi saldırıda ABD’nin SİHA’ları arasındaki koordine Almanya’daki NATO/ABD askeri üssü Ramstein’den sağlandı. Bu katliamı yapan büyük Şeytan ABD, Siyonist Trump, korsan israil ve Suudi Amerika’yı şiddetle lanetliyoruz." diye belirtti.

 

"Büyük şeytan Amerika’nın karşısında Ümmet olarak ayakta duracak, ümmet olarak direnecek ve ümmet olarak kazanacağız"

27 Kasım 2020 tarihinde İran’da suikaste uğrayan Nükleer Bilimci Muhsin Fahrizade’nin olayına da değinen Tunç, "Bu arada yine geçtiğimiz haftalarda İslam dünyasının seçkin bilim insanlarından Muhsin Fahrizade NATO’ya ait uydudan yapay zeka ile yönetilen bir silahla Mossad tarafından şehit edildi. Bizim en büyük düşmanımız büyük şeytan Amerika ve gasıp siyonist israil rejimidir. Düşmanların kirli oyunlarına, tuzak ve komplolarına düşmeden her vesileyle ümmet olarak birbirimizle ellerimizi birleştirmeli, kardeşliğimizi ve vahdetimizi güçlendirmeliyiz. Biz biriz, ümmetiz ve kardeşiz. Büyük şeytan Amerika’nın karşısında ümmet olarak ayakta duracak, ümmet olarak direnecek ve ümmet olarak kazanacağız. Allah’ın izniyle pek yakında ümmet olarak özgür Kudüs’ümüze ulaşacağız." diye kaydetti.

"Siyonizm bir timsah gibidir. Üst çenesi Amerika, alt çenesi Avrupa Birliği, kuyruğu ise israil'dir."

Her ayın ilk cuma gününü ‘NATO’ya ve Üslerine Hayır’ Cuma’sı olarak ilan etmelerinin ne kadar doğru bir adım olduğunu, büyük Şeytan ABD kongresinin Türkiye’ye karşı aldığı ambargo kararları ile teyit edildiğini kaydeden Tunç, "ABD, Rusya’dan S-400 Hava savunma Sistemini aldı diye düşman ülkelere karşı uygulanan CAATSA yaptırımlarını Türkiye’ye karşı yürürlüğe koydu. Böylece CAATSA yaptırımları ilk defa bir NATO üyesine uygulanmış oldu. Alınan bu yaptırım kararıyla ABD için ‘müttefik’ ve ‘dost’ kelimesinin ne anlama geldiğini bütün dünya bir kez daha görmüş oldu. ABD için dost ve müttefik kavramı; bütün alanlarda tamamen ona teslim olmak, onun çıkarlarının bekçiliğini yapmak demektir. Bunu yapmayanlar ise yaptırıma tabi tutulacak düşman ülkelerdir. Bu yaptırımları ve bu emperyalist zihniyeti lanetliyoruz. ABD ve AB’nin ülkemize karşı bazı yaptırım kararları alması, bizlere rahmetli Necmettin Erbakan Hocamızın şu sözünü hatırlatmıştır: "Siyonizm bir timsah gibidir. Üst çenesi Amerika, alt çenesi Avrupa Birliği, kuyruğu ise israil'dir." ifadelerine yer verdi.

"ABD’nin yaptırım kararları kesinlikle karşılıksız bırakılmamalı"

Hükümetin ABD’ye karşı dik durulması, mütekabiliyet kuralları gereğince yaptırımların kesinlikle karşılıksız bırakılmaması gerektiğini belirten Tunç, İncirlik ve Kürecik hava ve radar üsleri başta olmak üzere ABD’ye ait tüm üsler derhal kapatılması çağrısında bulundu.

"Gazze, Kudüs, Batı Şeria ve Beyrut’u hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız"

Tunç, "Bu arada son haftalarda iktidar kanadından siyonist israile mavi boncuk uzatma girişimlerini şiddetle kınıyoruz. Gasıp israil’in, hükümetin göz kırpmasına binaen Akdeniz’den çaldığı Gazze ve Lübnan’a ait olan doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya satmak istemesi kabul edilemez. Bu büyük bir günahtır ve haramdır. İktidar bu maceradan vazgeçmelidir. Bu vesileyle Malatya’dan Filistin ve Lübnan direnişine selam gönderiyoruz. Gazze, Kudüs, Batı Şeria ve Beyrut’u hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız inşallah." diyerek açıklamayı sonlandırdı. (İLKHA)

 











Haberin Videosunu İzle
İlgili Haberler İlgili Videolar