ABD'deki olaylar ile ilgili halk ne dedi?

ABD'de, başkanlık seçim sonuçlarının onaylanacağı kongreyi basan Trump tarafları ile polis arasında çıkan arbedeyi değerlendiren Şanlıurfalılar, ABD'nin sonunun yaklaştığını ifade ettiler.

Ekleme: 08.01.2021 10:05:19 / Güncelleme: 08.01.2021 10:13:31 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

ABD'de, 3 Kasım 2020'deki başkanlık seçim sonuçların resmen tescil edileceği kongre oturumunu basan Trump destekçileri kongreyi sabote etmişti.

Çıkan olaylar nedeniyle Kongre binasının kapıları kapatılmış, Trump'ın destekçileri ile polis arasında arbede yaşanmıştı. Göstericiler daha sonra kongre binasına girmişti.

Kongre binasındaki olaylar sırasında 4 kişi ölmüştü. Olayların ardından 52 kişinin gözaltına alınmıştı.

ABD'deki olaylarla ilgili Şanlıurfalılar, İLKHA'ya konuştu.

ABD'nin dünyanın her yerinde Müslüman kanı akıttığını belirten halk, yaşanan olayların Allah tarafından ABD'ye ceza olarak verildiğini ifade ettiler.

"ABD'nin işi ve gücü Müslümanları katletmektir"

ABD'nin işinin Müslümanları katletmek olduğunu belirten Mehmet Tursak, " Dünyanın neresinde bir Müslüman varsa ABD onları katletmiştir ve katletmeye de devam ediyor. ABD'nin işi ve gücü Müslümanları katletmektir. Şu an sıra ABD'ye geldi. Allah ABD'ye kendi içinde belalar verdi. Şimdi kendi kendilerine düşmüşler. Bu Alah'ın işidir. Kendi kendilerini bitiriyorlar. ABD, bütün yetimleri sahipsiz bıraktı. Irak, Afganistan ve Suriye'de ne kadar insanın öldüğü bilinmiyor. Allah'u Teâlâ onları birbirlerine düşürdü ve onları birbirinden ayrıldı. Allah belalarını versin. ABD, Türkiye ile 40 yıldır mücadele ediyor. ABD; DEAŞ ve PKK gibi terör örgütleri kuruyor. PKK ve DEAŞ diye bir şey yok; hepsinin başı ABD'dir. Terör örgütlerinin başı ABD'dir. En sonunda Allah'u Teâlâ onlara bela verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan,  'Bugün bana yarın sana, ey ABD akıllı ol' diyordu. Akıllı durmayınca başlarına belalar geldi. Kendi araları açıldı, birbirlerine bela oldular. ABD bölündü, karşı karşıya geldiler." şeklinde konuştu.

"İç karışıklarda Ekonominin etkisi büyüktür"

ABD'deki olayların ekonomik sebeplerine dikkat çeken Mehmet Demir, "ABD'nin kendi içerisinde problemleri vardı. Demokrat ve Cumhuriyetçiler arasında hiçbir zaman bu kadar dalaştığı dönemler yaşanmamıştı. Benim düşünceme göre, bu son dönemde dünyanın ekonomi alanında sıkışması nedeniyle siyasal çizgiler aşılmaya başlandı. Ekonominin etkisi büyüktür. Trump ve Biden taraflarının dalaşı,  ekonomik hâkimiyeti sağlamak nedeniyle çıkmış diye tahmin ediyorum.  Bunun siyasi ve dini sebepleri var. Bir Müslüman bu olaya nasıl bakar? Kur'an'ı Kerim, 'Böylece Biz kendi kesbleri (kötü tercih ve gafletleri) nedeniyle, zalimlerin bir kısmını, diğer kısmının başına yönetici yapar.'diye buyurmuştur. " ifadelerini kullandı.

"Trump'un kaybetmesi rkçı saldırılarından kaynaklanıyor"

Trump'un ırkçı biri olduğunu vurgulayan İbrahim Çakmak, "ABD'deki olaylar, Biden'in kazanması ve Trump'un kaybetmesinin sebebi; Trump'un ırkçı saldırılarından kaynaklanıyor. ABD polisinin,  gözler önünde siyahîlere yaptıklarından dolayı siyahîler, Trump'a oy vermediler. ABD,  sürekli Türkiye üzerinden oyunlar oynuyor. Ülkemizde petrol çıksa bizden alacaklar. Kendilerini dünyanın süper gücü olarak görüyorlar. Türkiye üretim yapmadığı için ABD bir bakımdan haklı çıkmış oluyor. Elimizden bir şey gelmiyor. Onlar,  Doğu Türkistan'da olduğu gibi Müslümanlara zarar verdikleri için Allah'ta onlara salgın gönderdi. " şeklinde konuştu.

"ABD'nin halinin ne olacağını Allah bilir"

ABD'den değil, Allah'tan korktuğunu belirten Mustafa Kılıç, "ABD'de savaş var. Türkiye'de savaş çıkarsa biz korkmayız.  ABD'den korkmuyoruz, Allah'tan korkuyoruz. Biz vatanımızı seviyoruz. ABD'nin halinin ne olacağını Allah bilir. Belki savaş çıkarır, belki de çıkarmaz." dedi.

Abdulkadir Geylani Dartan ise,  "Müslüman halkı çok iyidir. ABD, Müslümanlara zulüm yapıyor. Bugün ABD'de 4 kişi öldü, birbirlerine düşmüşler. ABD, Türkiye'ye 'Ben bu taşın arkasındayım, gel beni vur' diyecek. Türkiye vurunca da zafer Müslümanların olacaktır. " diye konuştu. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler