Bingöl'de onlarca yetim çocuğa bot ve mont yardımı yapıldı

Yetimler Vakfı Bingöl İl Temsilciliği tarafından, "Bir Bot, Bir Mont" kampanyası kapsamında onlarca yetim çocuk giydirildi.

Ekleme: 07.01.2021 18:10:13 / Güncelleme: 07.01.2021 18:11:38 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte yetim çocukları unutmayan yurtiçi ve yurtdışında yetim ailelere yönelik yardım faaliyetleri yürüten Yetimler Vakfı, "Yetim çocuklar üşümesin" sloganıyla başlattığı "Bir Bot, Bir Mont" kampanyasıyla onlarca yetime bot, mont, atkı ve bere hediye etti.

"Yetim gülerse dünya güler"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yetimler Vakfı gönüllüsü Salih Çelik, vakfın bu zor günlerde yetimlere el uzatmasının sevindirici olduğunu belirtti.

Çelik, "Yetimler Vakfı olarak, dünyanın her bir köşesinde din, ırk, renk ayrımı gözetmeksizin muhtaç ve ihtiyaç sahibi yetimlerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Vakıf olarak gayemiz, yetim kardeşlerimizin yüzündeki tebessüm olabilmek, inancımızın bir gereği olarak yetim kardeşlerimize hem maddi hem manevi noktada yardımcı olmaktır." dedi.

Yetimlerin giydirilmesinde öncülük yapan, vesile olan ve yardımda bulunanlara teşekkür eden Çelik, şunları söyledi:

"Yetim gülerse dünya güler, yetimlerin yüzünün gülmesine vesile olan hayırseverlere her zaman ihtiyaç vardır. Dolayısıyla bu ve benzeri kampanyalara destek vermenin ne kadar önemli olduğunu gülen yetim evlatlarımızın yüzlerinden anlayabiliyoruz. Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifinde, 'Ben ve yetimi kollayıp gözetleyen kimse, işaret parmağıyla orta parmağını biraz açarak cennette şöyle beraberce bulunacağız.' buyurmuştur. Kendisini örnek aldığımız Peygamberimiz bu hususta çok hassas davranmış, dolayısıyla bizimde yetimleri gözetme koruyup kollama ve ihtiyaçlarını giderme noktasında Peygamber efendimizin ümmeti olarak her dönemde bu konuda hassasiyet gösterebilmeliyiz." (İLKHA)









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar