İstanbul'da yapılan operasyonlarda çok sayıda silah ele geçirildi

İstanbul'un Başakşehir, Bayrampaşa ve Ümraniye ilçelerinde yasadışı silah üretimi yapanlara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 8 kişiden 1'i tutuklandı.

Ekleme: 07.01.2021 13:09:49 / Güncelleme: 07.01.2021 13:11:52 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Emniyetten yapılan açıklamada, "İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince ilimiz genelinde yasadışı silah imalatı ve ticaretinin önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında; 1 Ocak 2021-6 Ocak 2021 tarihleri arasında ilimiz Başakşehir, Bayrampaşa ve Ümraniye ilçelerinde gerçekleştirilen 3 farklı operasyonda 8 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Adreslerde yapılan aramalarda; 36 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet suikast silahı olarak tabir edilen kalem tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 35 adet şarjör, 53 adet fişek, 180 adet tabanca namlusu, 3 adet sürgü, 4 adet tabanca gövdesi ele geçirilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında, "Yapılan araştırmalarda, adreslerden birinin silah atölyesi olarak illegal bir şekilde faaliyet gösterdiği belirlenmiş, bahse konu işyeri mühürlenmiş, adli makamlara sevk edilen 8 şüpheliden, 2 şahıs hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmış, 1 şahıs ise 'Silah İmalatı ve Silah Ticareti' suçlarından tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir. Konu ile ilgili yakalanan diğer 5 şahıs hakkında adli tahkikat devam ediyor." ifadelerine yer verildi.  (İLKHA)