İçişleri: Boğaziçi protestolarına ilişkin gözaltına alınanlar arasında MLKP'liler var

​İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Prof. Dr. Melih Bulu’nun, Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanmasının ardından protesto gösterilerine katılan 17 kişiden çoğunun MLKP ile bağlantılı olduklarını açıkladı.

Ekleme: 05.01.2021 12:09:55 / Güncelleme: 05.01.2021 12:13:06 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü İsmail Çataklı, 2020 yılı Değerlendirme Toplantısında konuştu.

"Geçen yıl 321 terör örgütü mensubu teslim oldu" bilgisini paylaşan Çataklı, bunlardan PKK mensubu 243'ünün aileleriyle görüşerek ikna yoluyla dağdan indirildiğini kaydetti.

Çataklı, geçen yılki operasyonlarda 9'u kırmızı kategoride aranan sözde yönetici 104 örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Çataklı, toplantının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Çataklı, Boğaziçi Üniversitesine Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı yapılan protestoların ardından gözaltına alınanların bazı örgütlerle bağlantılı oldukları yönündeki iddianın hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Şu ana kadar toplamda 17 gözaltı var. Bunlardan sadece 2'si Boğaziçi üniversitesinin öğrencisidir. Ayrıca aralarında MLKP dahil terör örgütüyle irtibatı olan örgütsel kaydı olan kişiler de bu 17 kişinin içinde.

Olayın iki boyutu var: Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet ve 'polise mukavemet.' Aynı zamanda 'katil polis' diye bağırıldığını gördük. Polise tekme atıldığını gördük. Bunların gereği yapılacak.

İkincisi de bir pandemi süreci yaşıyoruz bu anlamda birçok kısıtlamayla karşı karşıyayız. O protestolarda bu kısıtlamalara hiçbir şekilde uyulmadığını, tam bir sorumsuzluk içinde hareket edildiğini gördük. Bununla ilgili gerek sosyal mesafeye uyulmaması, halay çekilmesi gibi… Bununla ilgili gerekli tespitler yapıldı ve tutanaklar tutuldu. İlgili tebligatlar da yapılmıştır." (İLKHA)

 



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar