Güvenli alışveriş için bunlara dikkat!

Salgın döneminde internetten alışverişlere talep arttı. Ancak bu durum dolandırıcılara da fırsat doğurdu. Peki mağdur olmamak için nelere dikkate etmek gerekiyor? Güvenli alışveriş nasıl yapılır?

Ekleme: 02.01.2021 18:13:38 / Güncelleme: 02.01.2021 21:25:48 / Bilim & Teknoloji
Destek için 

EKONOMİ SERVİSİ

Koronavirüs döneminde alışverişler internete kaydı.

Bu da güvenli alışverişi yeniden gündeme taşıdı.

Uzmanlar siber dolandırıcıların tuzağına düşmemek için alışveriş yapılacak sitenin sahte olmadığından emin olunması gerektiğini vurguluyor.

Bu nedenle bilinirliği ve güvenilirliği yüksek sitelerden alışveriş yapmak önemli.

'SSL SERTİFİKASI VE AKILLI KİLİT İŞARETİ KONTROL EDİLMELİ'

Sitenin SSL sertifikasına sahip olduğuna da dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Siber Güvenlik Uzmanı Mahir Yüksel, "Tarayıcı barında https ibaresini taşımalı ve akıllı kilit işareti olmalı. Web sitesinde kötü tasarım kullanılan bozuk dil sıradışı iletişim bilgileri yer alıyor mu? Ürünler hizmetler ve servisler hakkında abartılı yorumları var mı? Bunlara dikkat etmek gerekiyor" dedi.

Alınacak ürünlerin ortalama fiyatlarını da bilmek gerekiyor. Piyasa fiyatının çok altında ürün satan sitelere şüpheyle yaklaşılmalı..

'SANAL KARTA ALIŞVERİŞ MİKTARI KADAR LİMİT TANIMLAMALI'

Mahir Yüksel bir diğer önemli konunun da ödeme güvenliği olduğunu belirterek, "Her bir alışveriş için özel oluşturduğunuz sanal kart olmalı. Her sanal kartın da limiti olmalı. Bir sanal kart oluşturdum, limiti tanımlayayım bu da yanlış. Her bir kart için o alışveriş kartı kadar limiti olması gerekiyor" diye konuştu.

UZUN ŞİFRELER DAHA GÜVENLİ

Parola harf, rakam ve işaretlerin yer aldığı en az 8 karakterden oluşmalı. Uzmanlar uzun parolaların daha güvenli olduğunu aktarıyor.

Kaynak, TRT Haber