HAMAS: Siyonist Friedman bölgeyi daha fazla istikrarsızlaştırmak istiyor

HAMAS, ABD'nin sözde Kudüs Büyükelçisi siyonist David Friedman'ın, işgal altındaki Filistin topraklarında yahudi yerleşim faaliyetlerini hızlandırma çağrısına tepki gösterdi.

Ekleme: 01.01.2021 09:25:17 / Güncelleme: 01.01.2021 09:26:22 / Güncel
Destek için 

HAMAS, böyle bir çağrı yapılmasının uluslararası hukukun ayaklar altına alınması anlamına geldiğine dikkat çekti.

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (HAMAS) Uluslararası İlişkiler Bürosu üyesi Dr. Basim Naim yaptığı basın açıklamasında; "Friedman, Amerika'nın Filistin halkına karşı siyonist düşmanla birlikte aşamalı politikasını oturtmaya çalışmaktadır" dedi.

Naim, Friedman'ın bir devletin büyükelçisi olması hasebiyle uluslararası hukuka saygı duyması ve yahudi yerleşimine karşı çıkması gerektiğini, çünkü bu yerleşim faaliyetlerinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Naim açıklamasında; " Friedman bölgeyi daha fazla kargaşanın içine itmek, istikrarsızlığa sevk etmek ve orman kanununu hâkim kılmak istemektedir" dedi.

Naim, Friedman'ın açıklamasının Filistin halkının temel haklarına karşı açık bir düşmanlık sergileme anlamına geldiğini vurguladı.

Friedman, Cenin yakınlarında ölü olarak bulunan bir siyonist yerleşimci kadının ailesini ziyareti esnasında; "Bu kadının öldürülmesine karşılık Batı Şeria'daki yahudi yerleşim merkezlerinin yapıları sağlamlaştırılmalı" demişti.

Hemen Barış Hareketi, Batı Şeria bölgesinde yahudi yerleşim faaliyetlerinin Trump döneminde arttığına dikkat çekmişti. (İLKHA)