Rize'de Salarha tüneli hizmete açıldı

​Rize merkezi Salarha ve Muradiye beldesine bağlayan Salarha Tüneli'nin 2 bin 977 metre uzunluğundaki ilk tüpü hizmet vermeye başladı.

Ekleme: 31.12.2020 21:10:29 / Güncelleme: 31.12.2020 21:19:05 / Güncel / Rize Haberleri
Destek için 

Salarha Tüneli'nin hizmete açılışı nedeniyle Dalyan mevkiinde düzenlenen törene, Rize Valisi Kemal Çeber, AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Siyasi Parti ve STK temsilcileri, İlgili Kurum Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen törende konuşan Çeber, Salarha'ya 15 dakika süren yolculuğun ardından varıldığını belirterek, "Tünel ile birlikte bu mesafe 3 kilometreye düştü. Tünel çok zor şartlarda inşa edildi. Özellikle kumlu yapı ve pandemi süreci çalışmaları yavaşlattı ama hiçbir zaman durmadı. Tünelin sağ tüpünün açılışını yaptık, sol tüpün açılışını birkaç ay içerisinde yapacağız. Salarha bölgesinin beklentileri doğrultusunda tünelden ilk kez birlikte geçmiş olacağız." dedi.

Tünel yüksekliğinin 250 metre ile 10 metre arasında değiştiğini belirten Çeber, "Değişken şartlarda tünel inşaatı çok ciddi uzmanlık gerektiriyor. Bu sebeple bu projenin hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Çeber ve beraberindekiler 2 bin 977 metre uzunluğundaki tünelden otomobilleriyle geçti. (İLKHA)

İlgili Galeriler