Kalp çarpıntıları olan hasta yakma işlemiyle şifa buldu

Yaklaşık 2 senedir aralıklı çarpıntı atakları bulunan 55 yaşındaki S.K. isimli hasta, tekrar başlayan çarpıntı ve bayılma ataklarının olması üzerine Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesine başvurdu.

Ekleme: 31.12.2020 11:05:15 / Güncelleme: 31.12.2020 11:05:51 / Sağlık / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Hasta, yapılan tetkikler sonucu hastaya Ventriküler Taşikardi(VT) tanısı konularak koroner yoğun bakım ünitesine yatırıldı.

Yapılan incelemeler sonunda kalbin karıncıklarından kaynaklanan tehlikeli ritim bozukluğunun sağ kalp alt kısmında kaynaklanan ventriküler taşikardi ile uyumlu olduğu bulundu. Bu tehlikeli kalp atım hızlanmasının (VT) yakılarak tedavi edileceği hastayla paylaşıldı. Alınan karar sonrası da hasta elektro fizyoloji laboratuarına alınarak, radyo frekans enerjiyle ısıtma suretiyle yakılarak sonlandırıldı. İşlem sırası ve sonrasında herhangi bir problem gelişmeyen hastaya poliklinik kontrolü önerilerek şifa ile evine gönderildi.

Yaklaşık iki yıldır kalp çarpıntı/aritmik kalp hastalıkları şikayeti üzerine kardiyoloji kiliniğinden Doç. Dr. İbrahim Halil Altıparmak ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Beğenç Taşcanov ekibi tarafından kalbin üst bölmesi denilen kulakçıklarından kaynaklanan (supraventriküler taşikardilere) kalp hızlanmalarına yönelik kataterle sonlandırma (EPS ve ablasyon) işlemlerini başarılı şekilde yapıldı.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Güzelçiçek, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Hastanemizde kardiyolojide sağlanan başarıdan dolayı da kardiyoloji ekibini tebrik ediyorum. Bu operasyonun başarıyla sonuçlanması oldukça önemli bir adımdır. Artık bu tür vakaları hastanemizde şifaya kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamda büyük emek sarf eden kardiyoloji ekibini kutluyor başarılarının devamını diliyorum. Hastamız da sağlığına kavuşarak taburcu edildi, kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” diye konuştu. (İLKHA)