Yılların emeği iş yerini basan su ile heba olan esnaf yardım bekliyor

Bitlis'te yürütülen "Dere Üstü Islah Projesi" kapsamında boşaltılan binanın altında olan iş yerini su bastı. Kiracı olan çaresiz esnaf, yetkililere mağduriyetinin giderilmesi çağrısında bulundu.

Ekleme: 29.12.2020 12:30:25 / Güncelleme: 29.12.2020 12:31:29 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için 

Dere üstü projesi kapsamında kamulaştırılan iş yerlerinde bulunan kiracı esnafların mağduriyeti sürüyor.

Devlet tarafından yıkımı gerçekleştirilecek iş yerlerinin 15 gün içinde boşaltılmasını, aksi takdirde icraya yolu ve polis eşliğinde boşaltılacağı esnafa iletiliyor.

Bitlis'in kış şartları nedeniyle mart-nisan aylarına kadar yıkımın gerçekleştirilmeyeceğini belirten esnaflar, kendilerine bu süre zarfında müsaade edilmesini istiyor.

Yıllardır kiracı olduğu iş yerinin bulunduğu apartmanın boşaltılmasıyla gece iş yerine su bastığını belirten terzilik yapan Mehmetşah Koldaş, mağduriyetinin giderilmesini istiyor.

Kendisine bugüne kadar boşaltılması konusunda bilgi verilmediğini, bulunduğu iş yerinde kiracı olduğunu dile getiren Koldaş, sabah dükkanı açarken kumaşların, takım elbiselerin, yılların emeğinin sular altında olduğunu gördüğünü belirtti.

Hâlâ kira sözleşmesinin bitmediğini, kendisi gibi çok sayıda kiracı esnafın mağdur olduğunu dile getiren Koldaş, yetkililerin çözüm bulmasını istedi.

Koldaş, "20 yıldır bu iş yerinde kiracı olarak kalıyorum. Düzenli olarak kiramı ödeyerek vergimi veriyorum. Bu kışın ortasında boşaltmak noktasında bilgi verilmedi bana. Sabah iş yerimi açarken, sular altında gördüm. Dere üstü ıslah çalışması yapılırken, yeni iş yerlerinin yapıldığı yerde kiracılara da bir yer temin edilmeliydi. Şimdi bu kışın ortasında nereye gidelim. Gidecek hiçbir yerimiz yok. Borcumuz var, alacağımız var. Pandemi nedeniyle zaten aylardır iş yapamıyoruz.  Gördüğünüz gibi kumaşlarımız su bastı. Yılların emeği heba oldu. Mağdur durumdayım şu an. Evime henüz kömür almadım. Mağduriyetimin gidermesini yetkililerden talep ediyorum." diye konuştu. (İLKHA)