MESOB Başkanı Keskin'den 2021 Bağ-Kur primine tepki

Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, yaptığı yazılı açıklamasında, esnafın 2021 yılında geçerli olacak Bağ-Kur primini ödeyecek durumda olmadığını belirterek indirim talebinde bulundu.

Ekleme: 28.12.2020 19:20:21 / Güncelleme: 28.12.2020 20:31:19 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Esnaf ve sanatkârların durumunun çok kötü olduğunu belirten Keskin, 2021 yılı asgari ücrete yapılan zamla birlikte esnafın ödeyeceği Bağ-Kur priminin bin 234 lira 24 kuruş olduğunu aktardı.

Keskin, "Pandemi sürecinin en mağdur kesimi olan esnaf camiası bu rakamı ödeyemez. Sokakta fotoğraf veren milletvekilleri böyle bir zammın esnaf tarafından kaldırılamayacağını bilmiyorlar mı, bakınca göremiyorlar mı?” diyerek yapılan zamma tepki gösterdi.

"Esnafın derdine çare bulunamadı"

Esnafın geçimini sağlayamaz durumda olduğuna dikkat çeken Keskin şöyle devam etti:

"Yüzde 5 indirim uygulaması ile birlikte bu rakam en düşük oranda bin 55 lira 36 kuruştur. Hükümetimizden en azından yüzde 5 indirimin yüzde 10’a yükseltilmesini talep ediyoruz. Bu durumda ise rakam 876 lira 50 kuruşa iniyor. Pandemi sürecinde işyeri zorunlu olarak kapanan, zorunlu olarak ticari işlevi sona eren esnafların 2020 ve 2021 yıllarına ait Bağ-Kur primini ise devlet üstlenmeli. Coronavirus'e aşı bulundu ancak esnafın derdine çare bulunamadı. Esnafın beklentileri tam olarak karşılanmazken, 3 ay süreyle yapılacak bin TL hibe destek daha esnafın eline geçmeden geri alındı. Yapmayın, esnafın şaka kaldıracak takati kalmadı. Kimler masa başında hesabı nasıl yapıyor bilmiyoruz, esnafın durumunu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a nasıl anlatıyorlar onu da bilmiyoruz ama piyasa çok kötü. Esnaf ve sanatkarın durumu çok kötü.”

“Esnafa sahip çıkmıyorlar”

Konuşmasının devamında Keskin, "Sokakta fotoğraf veren milletvekilleri böyle bir zammın esnaf tarafından kaldırılamayacağını bilmiyorlar mı, bakınca göremiyorlar mı? Milletvekilleri ve siyasetçiler esnafı dilin de düşürmüyor ama esnafa sahip de çıkmıyorlar. Hükümet üyelerinden, milletvekillerinden ve tüm siyasetçilerden esnaf için destek bekliyoruz. Esnaflarımız ise iş yerlerini ziyarete gelen, caddesinde ve sokağında geçen siyasetçilere ve milletvekillerine derdini korkmadan anlatmalı.” dedi.(İLKHA)