STK'ları hedef alan Kanun Teklifi Meclis'te görüşülüyor

​Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanın Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifini Milletvekilleri oyuna sunuldu.

Ekleme: 26.12.2020 01:20:04 / Güncelleme: 26.12.2020 07:53:00 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Yasa Teklifi toplam 43 madde ile Adalet Komisyonu aşaması tamamlanarak, meclis genel kuruluna geldi.

Söz konusu Kanun Teklifinin İnsanlığa, İslam ümmetine ve Türkiye'ye hayır getirmeyeceğini vurgulayan Avukat Gülden Sönmez sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"An itibariyle TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Kitle İmha Silahlarının ... Kanun Teklifi, BM Güvenlik Konseyi ve FATF'a dayanakla ve tanıdığı yetkilerden dolayı bu ülkenin siyasetçileri, sivil toplumu, bankaları, şirketleri ve vatandaşları için büyük risk taşıyor. Geri çekilmelidir.

Genel Kurulu takip ediyorum. Sayın Vekil nerdeyse birçok atıfta 'FATF ne diyorsa o diyor.' Biz de tam onu söylüyoruz. BM Güvenlik Konseyi'nden ve onların Mali Jandarması olan FATF'dan insanlığa da, İslam ümmetine de, Türkiye'ye de hayır gelmez.

TBMM'ye gelmiş geçmekte olan ve Türkiye için hukuki, siyasi, ekonomik, uluslararası birçok yönden çok ciddi hususlar içeren mezkur kanun hakkında medya kör, sağır, dilsiz. Tartışılan ya da haber yapan nerdeyse yok." (İLKHA)