Önce İstanbul, sonra İzmir Belediyesi BU HALK İSLAM'A SAYGISIZLIĞI AFFETMEZ!

CHP’li belediyelerin sergilediği rezaletlerin ardı arkası kesilmiyor. Önce CHP’li İBB Kur’an-ı Kerim’i Türkçe okutup, kadın erkek karışık sema yaptırdı, ardından CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi Peygamber Efendimize yönelik alçak karikatürleriyle bilinen Charlıe Hebdo dergisinin destekçilerinden Fransız karikatürist Jean Plantu’ya program daveti gönderdi. Organizasyonlara tepki gösteren Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Yahya Oğraş, “Herkes haddini bilsin. İslam’ın değerlerine hiçbir şekilde dil uzatma ve alay etme hakkınız yoktur. Buna halkımız şiddetli bir şekilde karşı duracaktır. Bunu bilmenizi özellikle istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Ekleme: 25.12.2020 08:15:53 / Güncelleme: 25.12.2020 08:47:01 / manşetler
Destek için 

DOĞRUHABER

CHP’li İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin (İBB) geçen hafta düzenlediği Şeb-i Arus törenlerinde ezanın ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin Türkçe okutulması ve semazenlerin kadın-erkek birlikte sahne alması yetmiyormuş gibi şimdi de İzmir Büyükşehir Belediyesi Peygamber Efendimize yönelik alçak karikatürleriyle bilinen Charlie Hebdo dergisinin destekçilerinden Fransız karikatürist Jean Plantu’ya program daveti gönderdi. CHP’li belediyelerin İslam’a düşmanlıkta alçakça tutumu tüm kesimlerden tepki topladı.

ÖNCE İBB, SONRA İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

İBB, Evrensel Mevlana Âşıkları Vakfı ile birlikte İstanbul'da Mevlana’nın vefatının 747'inci gecesi münasebetiyle Şeb'i Arus etkinliği düzenledi. Mevlevi geleneğinde bulunmayan kadın-erkek bir arada sema gösterisi yapıldı. Kur’an-ı Kerim Aşr-ı şerifin Türkçe okunmasının yanı sıra girişteki naat kısmı Farsça aslından değil usule aykırı olarak Türkçe okundu. Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de etkinlikte Mevlevi ayini olarak bilinen zikir, kadın ve erkek semazenler tarafından aynı anda birlikte icra edildi.

İBB’nin bu rezalet etkinliği yetmezmiş gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi de İBB ile yarışırcasına başka bir alçaklığa imza attı. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından online düzenlenecek olan Uluslararası İzmir Mizah Festivaline İslam'a ve Peygamber Efendimize(SAV) hakaret eden Charlie Hebdo dergisinin karikatüristi Jean Plantu da davet edildi.

VALİLİK ETKİNLİĞİ İPTAL ETİ

Sosyal medyadaki duyarlı Müslümanlar, karikatüristin İslam düşmanlığıyla öne çıktığına dikkat çekerek CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesine tepki gösterdi.

Bu tepkileri göz önüne alan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de programın iptal edildiğini açıkladı.

PEYGAMBER SEVDALILARI VAKFI: HER ZAMAN BOZGUNCULARIN KARŞISINDAYIZ

Organizasyonlara tepki gösteren Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Yahya Oğraş, “İslam’a ve İslam’ın kutsal değerlerine kim savaş açmışsa tarih boyunca kaybetmiştir. İslam’ın mukaddesatlarına dil uzatmak, dillerinin kurumasına neden olacaktır. Dolayısıyla bizler Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak, İslam’a ve mukaddesatlarına yönelik yapılan her türlü sözlü ve fiili saldırılara karşı durduk ve her zaman da karşı durmaya devam edeceğiz. Çünkü bugüne kadar hiç kimse İslam’a saldırmakla herhangi bir fayda sağlamamıştır. Özellikle şunu vurgulamak isteriz ki yapılan saldırıları gerek emperyalizm ve gerekse de haçlı zihniyetinin kirli bir icraatı olarak görüyoruz. Yani bu tamamen karanlık odakların özellikle İslam devletlerinde Müslüman halkın sahip olduğu anlayışı tahrif ederek, bir şekilde kendilerine göre bir din ve din ritüelleri peşinde olduklarını görüyoruz. Fakat biz Müslümanca duruşumuzu hiçbir zaman bozmayacağız. Bu tür tahribatların ve bozguncuların karışında olduğumuzu özellikle vurgulamak istiyorum.” dedi.

KARANLIK BİR ZİHNİYETİN TEZAHÜRÜDÜR

Oğraş, “Kur’an-ı Kerim’in Arapça olarak indirilmiş olması ve Arapça olarak okutulması farzdır. Bir vecibedir her Müslüman için. Ama özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kur’an’ı bir şekilde Türkçe okutması, o ortamı oluşturmasını biz şiddetle kınıyoruz. Herhangi bir siyasi söyleme mahal bırakmadan biz vakıf olarak şunu vurgulamak istiyoruz; kimden gelirse gelsin, hangi kesimden, hangi siyasi yapıdan gelirse gelsin bizler İslami duruşumuzu, İslam’a sahip çıkma vurgumuzu özellikle beyan etmek istiyoruz. Dolayısıyla Kur’an’ın Türkçe olarak okutulması bir; bu halkın dini değerleriyle alay etmektir. İki; ilkellik ve karanlık bir zihniyetin tezahürüdür. Üç; özellikle biz Müslümanların dini inançlarının sınanması olarak biz görüyoruz. Bize bu manada inanç ve inanç değerlerimize yönelik yapılan her türlü eylemlerin karşısında olduğumuzu beyan ederiz.” şeklinde konuştu.

YENİ BİR DİN ANLAYIŞI ÜRETME PEŞİNDE OLDUKLARINI GÖRÜYORUZ

İBB’nin etkinliğine değinen Oğraş, “Özellikle Şeb-i Arus gecesi programı çerçevesinde yine vurgulamak istediğim bir husus vardır; Mevlevi tarikatından semazenler şimdiye kadar hiçbir şekilde kadın erkek iç içe bir sahnede bulunmamışlardır. Dolayısıyla onun da ruhu alınarak kendilerine göre yeni bir semazen, kendilerine göre yeni bir din anlayışı üretme peşinde olduklarını görüyoruz. Bu manada biz bunu şiddetle kınıyoruz. Yetmedi yine aynı siyasal hareketin başka bir ilimizde İzmir’de yine o zihniyetteki belediyenin Charlie Hebdo karikatür dergisinin bu hususta hepimiz biliyoruz ki dünyada şiddetli bir şekilde tepkiye neden oldu ve bu tepkiye rağmen bu tepki bilindiği halde yine o karikatürist ve benzer aşağılık insanların davet edilmesi, orada farklı bir program hazırlanması hakikaten de biz Müslümanların inançlarıyla alay etme durumudur. Tabii ki benim aldığım bilgi çerçevesinde özellikle İzmir Valisinin bunu iptal ettiği hususu da yine sevindirici bir gelişme oldu. Bu vesileyle de biz sayın valimize teşekkürlerimizi arz ederiz.” ifadelerini kullandı.

İSLAM’IN DEĞERLERİNE HİÇBİR ŞEKİLDE DİL UZATMA VE ALAY ETME HAKKINIZ YOKTUR

Vakıf yetkilisi Oğraş, son olarak şunları dile getirdi; “Dolayısıyla en başta Müslüman olan mülki amirlerin, yetkili şahısların, devlet yetkililerinin bu tür eylemler karşısında sürekli uyanık olmalarını ve buna yönelik olarak da hiçbir şekilde izin verilmemesi gerektiğini de burada beyan etmek istiyorum. Bu vesileyle biz vakıf olarak her iki olayı da şiddetle kınıyoruz. Ve buna hiçbir şekilde mahal verilmemelidir. Halkımızın da bu konudaki duyarlılığından dolayı da şükranlarımızı arz ediyoruz. Dolayısıyla İslam’a laf atmak, İslam’ın değerleriyle alay etmek her zaman söz konusu şahısların mağlubiyetine vesile olmuştur. Biz de bunu bu şekilde değerlendiriyoruz. Herkes haddini bilsin. Herkes kendi inancında, kendi yaşayışında sözüm ona demokratik ilkeler çerçevesinde yaşamanın bir felsefe olduğunu ifade etmeye çalışanları da tekrar uyarıyoruz; yani siz kendi inancınızın gereklerini yerine getirirken, özellikle İslam’ın değerlerine hiçbir şekilde dil uzatma ve alay etme hakkınız yoktur. Buna halkımız şiddetli bir şekilde karşı duracaktır. Bunu bilmenizi özellikle istiyorum.”