Laikliğin beşiği Fransa kanıtladı LAİKLİK = İSLAM DÜŞMANLIĞI

Fransa'da Müslümanlara karşı düşmanlık hız kesmeden devam ediyor. Son olarak eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin kurduğu merkez sağ partisi Cumhuriyetçiler (LR), laiklik ilkesinin "korunması" için! Üniversitelerde başörtüsü yasağının getirilmesi çağrısında bulundu. Böylece laiklik ilkesinden asıl hedeflerinin İslam düşmanlığı olduğunu bir kez daha göstermiş oldular.

Ekleme: 24.12.2020 12:12:30 / Güncelleme: 24.12.2020 12:12:30 / Dünya
Destek için 

DIŞ HABERLER SERVİSİ – İslam’a olan tahammülsüzlüğü ve radikal İslam bahanesi ile Müslümanlara getirilen kısıtlamalarla son dönemlerde sürekli gündeme gelen Fransa'da İslam ve Müslüman karşıtlığını tırmandıracak bir hamle de eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'den geldi. Sarkozy'nin kurduğu merkez sağ partisi Cumhuriyetçiler'in resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Laikliği savunmak için, bir laiklik kanun taslağı hazırlayacak "yeni bir Stasi komisyonu" görevlendirmek istiyoruz: Okulda refakatçiler için başörtüsü yasağı, üniversitede başörtüsü yasağı, komüniteryanizmi savunan seçim listelerin yasaklanması..." ifadeleri kullanıldı.

FRANSA'NIN İSLAM'LA SAVAŞI GÖRÜNDÜĞÜNDEN ÇOK DAHA DERİN

Üniversitede başörtüsü yasağı, Fransa'da sık sık gündeme geliyor.

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, ilkokul, ortaokul ve liselerde başörtüsü yasağını getirmeden önce 2003'te Bernard Stasi'nin başkanlığını yürüttüğü Stasi Komisyonu'nu kurmuştu. 90 sayfalık bir rapor hazırlayan komisyon, okullarda görünür bütün dini sembollerin yasaklanması önerisinde bulunmuştu. Komisyon o dönemde, üniversitelerde ise konuyla ilgili kararı, üniversite yönetimlerine bırakmıştı.

1905 laiklik yasasına göre, üniversiteler öğrenciler reşit oldukları için inanç özgürlüğü kapsamında istedikleri dini sembolleri taşıyabilir.

Fransa İslam'ı bir din olarak tanımak istemiyor. Fransızlar Müslüman yurttaşlarını bir sorun olarak görüyor; Fransız toplumuna veya kültürüne entegre olamayan ve entegre edilmemesi gereken davetsiz misafirler olarak kabul ediyorlar. Devlet, Müslümanların niteliklerine ve yeterliliklerine bakılmaksızın, Müslüman kökenli altı milyondan fazla Fransız vatandaşının, çeşitli devlet kurumlarına atanmalarını önlüyor.

Ülkede doğup büyüyen birçok Fransız Müslüman, Fransa'nın sömürgeleştirdiği ülkeleri "fethinde" kullandığı kişilerin çocukları ve torunları. Fransız şehirlerinin dışındaki mahallerde yaşamaya itilen Müslümanların çoğunluğu, iş sağlık ve eğitim konusunda ırkçı muamele görüyor.