Coronavirus'ten dolayı bana bir şey olmaz düşüncesi yanlıştır

Covid-19 ile mücadele ederken hastalığa yakalanan Doç. Dr. Mehmet Salih Aydın, "Bana bir şey olmaz" algısının çok yanlış bir düşünce olduğunu ifade etti.

Ekleme: 21.12.2020 16:15:06 / Güncelleme: 21.12.2020 16:16:49 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde Başhekim Yardımcısı olarak görev yapan Doç. Dr. Mehmet Salih Aydın, yaklaşık 2 ay önce halsizlik, baş ağrısı, yüksek ateş şikâyeti ile hastaneye başvurarak, Yeni tip Coronavirus (Covid-19) testi yaptırdı. Testinin pozitif çıkması üzerine uzun süre hastalıkla mücadele veren Aydın, yaşadıkları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Herkesin Coronavirus’ten korkması gerektiğini belirten Aydın, "Şiddetli baş, karın ve eklem ağrılarım başladı. Eşimin ve benim testim pozitif çıkınca kendimizi izole etmeye başladık. Covid-19 olan hastalarda, genellikle eklem ve kas ağrıları olur. Fakat bende 3 gün geçmeyen karın ağrısı oldu. Ben ve eşim çok korktuk. Çok zor günler yaşadık. Bu herkesin korkması gereken bir şeydir. Hastalığımın üzerinden 2 ay geçmesine rağmen halen ciddi halsizlik, çabuk yorulmalar ve zaman zaman karın ağrılarım devam ediyor. Verilen ilaçlarla sağlıma kavuştum. Kendimi izole etmem ve ilaç kullanmam hastalığı yenmemde büyük etken oldu. Hastalar bizden ilaçları kullanıp kullanmamaları yönünde tavsiye istiyorlar. Ben ve birçok hekim, verilen ilaçları kullandık. Verilen ilaçların hepsi faydalıdır." ifadelerini kullandı.

"Ben de genç olmama rağmen hastalığa yakalandım"

Coronavirus’ün belirtilerinin çoğaldığına dikkat çeken Aydın, "Coronavirus öyle sinsi bir hastalık ki her yaştaki insanda kötü sonuçlar doğurabilir. 'Bana bir şey olmaz' algısı çok yanlış bir düşüncedir. Herkesin dikkat etmesi gerekir. Ben de genç olmama rağmen hastalığa yakalandım. En çok karşılaştığımız hastalar, semptomları çıktıktan sonra çok geç geliyor. İnsanlar genellikle kendilerine Coronavirus’ü yakıştıramıyorlar. 'Beni klima çarptı, soğukta kaldım, yağmurda biraz yürüdüm' gibi şikâyetlerle geliyorlar. Coronavirus semptom olarak o kadar genişledi ki gribal enfeksiyonlar, kas, eklem rahatsızlıkları ve özellikle halsizlik gibi semptomları ortaya çıktı. Bu tür semptomları olanların en yakın sağlık kuruluşlarına başvurması gerekir. Hastaneye yatırılan kişilerin çoğu hastalığı kendisine yakıştırmayan hastalardan oluşuyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)