ABD'de gökyüzündeki ateş topu polisin kamerasına yakalandı

Benzer görüntüler bu yıl daha önce Birleşik Krallık'ta da gözlenmişti

Ekleme: 17.12.2020 16:12:06 / Güncelleme: 17.12.2020 16:12:06 / Bilim & Teknoloji
Destek için 

ABD'nin Minnesota eyaletinde devriye gezen bir polis aracı gökten düşen meteor yağmuruna tanıklık etti.

Aracın kamerasına yansıyan görüntülerde karanlık gökyüzünde parlayan bir göktaşının birkaç saniye boyunca düştüğü görülüyor.

Star Tribune'un haberine göre görüntüler Pine Belediyesi yetkililerinden aron Borchardt tarafından sabah vardiyasının erken saatlerinde çekildi. Borchardt, "Ekibim içeriden aydınlandı. Ekip arabasının üstünde parlayan bir şey olduğunu düşündüm" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Minnesota Üniversitesi'nin Bell Müzesi'ndeki planetaryumda ders veren Thaddeus LaCoursiere, cismin muzzam düzeyde parlak bir meteor olduğunu söyledi.

Amerikan Meteor Topluluğu da görüntülenen meteorun ardından en az 88 bildirim aldıklarını belirtti. Minnesota Şerifi'nin elde ettiği görüntülerin yanı sıra Amerikan Meteor Topluluğu da kendi gözlemlediği görüntüyü yayımladı.

Geminid meteor yağmurları genellikle her aralık ayı yıldız gözlemcilerinin radarına takılır. NASA'ya göre Geminid meteor yağmurları bu yıl da en iyi Aralık ortasında gözlemlenebilecek. Birleşik Krallık'ta görüntülenen bahsi geçen meteor yağmuru pek çok kişiyi büyülemişti.