Yüksek gelen faturalar vatandaşı daha da mağdur ediyor

​Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 nedeniyle iş yapamayan, evine ekmek götürmekte zorlanan esnaf yüksek gelen elektrik, doğal gaz faturalarına bir çözüm bulunmasını istiyor.

Ekleme: 16.12.2020 19:15:05 / Güncelleme: 16.12.2020 19:35:27 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Adıyaman'ın Kahta ilçesi esnafı Coronavirus (Covid-19) nedeniyle işlerinin iyice düştüğünü, kabarık gelen faturalarınsa kendilerini daha da çıkmaza sürüklemesinden rahatsızlık duyduklarını belirtti.

Yöresel ürünler satan esnaflardan Sait Doğan, "Bir esnaf olarak elektrik faturalarına yansıyan paradan çok şikayetçiyim. Elektrik hem yüzde yüz artı hem de faturamızı ödeyemediğimiz zaman elektriğimizi kesip, açma kapama bedeli olarak vatandaşın faturasına 40 lira yansıtılıyor. Bu çok büyük bir haksızlıktır. Biz bu haksızlığı kınıyoruz. Elimizden bir şey de gelmiyor. Yetkililer de bu konuda bir şey yapmıyor. Su konusunda belediyemizden memnunuz bizi sıkıştırmıyor. Faturaların ödenmesi noktasında yaptırım uygulamıyor. Fakat şikâyetimiz su faturalarının ödenmesi noktasında herkesin eşit tutulmamasıdır. İlçemizin yüzde ellilere varan oranda su faturası ödemeyenleri var. Bu konuda her kesin faturalarını ödeme noktasında eşit tutulmasını istiyoruz." dedi.

"Elektrik faturaları çok geliyor"

Giyim işi yapan İsmet Topal yüksek gelen faturalardan şikâyet ederek, "Elektrik vatandaşa yüksek fiyattan veriliyor bundan dolayı faturalarımız çok yüksek geliyor. Böyle olduğu zaman da vatandaş mağdur oluyor. Elektrik fiyatlarının düşürülerek vatandaşa yardımcı olması temennimizdir." ifadelerini kullandı.

"Devletin bunu görmesi lazım"

Faturalar ve zamlar konusunda yetkililerin vatandaşın sesine kulak vermesi gerektiğini vurgulayan Ramazan Çolak, "Pandemi nedeniyle insanların işlerinde düşüş yaşandı. Pandemi nedeniyle işler iyiden iyiye düştü. Vatandaş artık yapılan zamların altından kalkamıyor, devletin bunu görmesi lazımdır. Doğalgaz faturam 4 yüz lira, elektrik faturam yüz 60 lira dükkân kiramla birlikte aylık maliyetim bin 500 lirayı buluyor,  ne yapacağım ben? şeklinde konuştu.

"İş yok, piyasa durgun"

Pandemi nedeniyle iş yapamadıklarını ancak buna rağmen yüksek oranda fatura ödediklerini belirten marangoz Süleyman Arseven "Bu süreçle birlikte işimiz düştü, piyasalarda durgunluk yaşanıyor. KDV, açma kapa, kayıp kaçak bedeli ve diğer birçok kalem vatandaşa yansıyınca faturalarımız yüksek geliyor. Bu çeşitli vergilerin bizden alınmaması bizim için daha iyi olur. Evimin elektriği 100 liradan fazla geliyor. İş olmadığı halde iş yerime 80 ile 90 lira arası geliyor." dedi.

Ayakkabı tamiratı yapan Abuzer Yıldız ise, "Faturaların yüksek gelmesi ister istemez bizlere sıkıntı veriyor.  Eskiden 50 ile 60 lira gelen elektrik faturası şimdi yüz ile yüz 50 lira arası geliyor. Bu durum ister istemez bizleri rahatsız ediyor. Bu sadece beni değil bütün vatandaşı etkiliyor. Millet olarak birbirimize sahip çıkmak zorundayız. Yapacak bir şey yok." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler