Siyonist medyaya göre Umman ve Suudi rejimi de "normalleşecek"

Siyonistlere ait medya organları, Umman Sultanlığı'nın Fas'tan sonra siyonist işgal rejimiyle ilişkileri "normalleştirecek" Arap ülkesi olacağı iddiasında bulundu.

Ekleme: 13.12.2020 13:35:06 / Güncelleme: 13.12.2020 13:38:45 / Güncel
Destek için 

Yine aynı iddiaya göre, Suudi rejiminin de Biden'ın göreve gelmesinden önce işgal rejimiyle ilişkileri "normalleştiren" Arap ülkeleri listesine dahil olacağı ileri sürüldü.

Genel İbrani Radyosu'nda; "israil'deki siyasi kesimlerin kanaatine göre Riyad yönetiminin veliaht prens Muhammed bin Selman ile Netanyahu arasında gerçekleşen görüşmeyi gizlemesine rağmen Suudiler, kendileri bizzat 'barış' işlemini gerçekleştirmeden önce bazı Arap ülkelerinin ilişkileri normalleştirmeyi kabul etmiş olmasını arzuluyor" denildi.

Radyo, bu sebepten dolayı Suudi rejiminin Rabat ile Waşington arasında irtibatın kurulmasında perdelerin arkasında önemli rol oynadığını ve Fas'ı ilişkileri normalleştirmeyi kabul ettiğini açıklamaya teşvik ettiğini ileri sürdü.

Radyo ayrıca işgal yönetimindeki bir üst düzey yetkilinin şöyle söylediği iddiasında bulundu: "İlişkileri normalleştirmeleri için muhtelif İslam ülkeleriyle görüşmeler de devam etmektedir. Bunların başında da Pakistan ve Endonezya'nın yanı sıra Nijer, Mali, Cibuti, Moritanya, Komor Adaları, Brunei, Bangladeş ve Maldiv Cumhuriyeti yer alıyor."

Netanyahu, Ekim 2018'de Umman Sultanlığı'nı ziyaret etmiş ve o zamanki sultan Kâbus bin Said'le görüşme yapmıştı. (İLKHA)