Türkiye, haberleşme uydusu üretiminde ilk 10 ülke arasına girecek

Bakan Karaismailoğlu, “Türksat 5A, Türksat 5B ve Türksat 6A’nın devreye girmesiyle birlikte, 6 haberleşme uydumuzla uzayda çok daha güçlü olacağız. Türkiye’nin haberleşme uydusunu üreten on ülke arasında yer almasını sağlayacak” dedi.

Ekleme: 12.12.2020 08:19:34 / Güncelleme: 12.12.2020 10:17:07 / Bilim & Teknoloji
Destek için 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Eylül 2021'de 12'ncisi düzenlenecek Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'na dair ilk tanıtım dün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından İstanbul'da gerçekleştirildi. Karaismailoğlu, basına açıklamalarda bulundu.

“GELECEK YILLARIN ULAŞTIRMA VE İLETİŞİM HARİTASINI TASARLAYACAĞIZ”

Bakanımız Karaismailoğlu, “Gelecek yılların ulaştırma ve iletişim haritasını tasarlayacağımız, açığa çıkmamış ihtiyaçların belirleneceği, ülkemizin ulaştırma ve altyapı politikalarına yön verecek Ulaştırma ve Haberleşme Şurası hazırlıklarına bugünden itibaren ivme kazandırıyoruz. Şura, Kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ile yurtdışından sektöre yön veren kuruluşların üst düzey temsilcilerini, kısaca sektörün tüm paydaşlarını bir araya gelmesine ve doğru adımların atılmasına vesile olacak.  Şûramız, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Yerleşkesinde 6-7- 8 Ekim 2021 tarihlerinde 3 gün boyunca sürecek. Demiryolu, Haberleşme, Denizyolu, Havayolu ve Karayolu başlıkları altında Sektör Çalışma Grupları oluşturulacaktır.”

“TÜRKİYE, HABERLEŞME UYDUSUNU ÜRETEN ON ÜLKE ARASINDA YER ALACAK”

Türksat 5A haberleşme uydumuzun bu ayın sonlarına doğru uzaya gönderileceğini de anımsatan Bakanımız Karaismailoğlu; Türksat 5A, Türksat 5B ve Türksat 6A’nın devreye girmesiyle birlikte, 6 haberleşme uydumuzla uzayda çok daha güçlü olacağımıza vurgu yaptı. Karaismailoğlu, “Türksat 5B’nin uydu seviye testlerine başladık. 5A’yı da 2021 yılının ikinci çeyreğinde fırlatacağız. Türkiye’yi haberleşme uydusunu üreten on ülke arasında yer almasını sağlayacak. Türksat 6A’nın, TUSAŞ Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi’nde TÜRKSAT mühendislerimizin da katılımı ile üretim ve entegrasyonu sürüyor. 6A’yı da 2022 yılında uzaya göndereceğiz” dedi.