KDP'den PKK'ye tepki: Yenilgi aldıkları çukur olaylarını devam ettiriyorlar

KDP Başkanlık Meclisi Üyesi Ali Avni, Irak Kürdistanı'ndaki protesto gösterilerini arkasında PKK'nin olduğuna dikkat çekerek, "Şu anda Süleymaniye'de gerçekleşen olaylar yenilgiye uğramış çukur savaşlarının devamıdır." dedi.

Ekleme: 09.12.2020 13:09:22 / Güncelleme: 09.12.2020 13:13:46 / Güncel
Destek için 

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanlık Meclisi Üyesi Ali Avni, Irak Kürdistanı'nın Süleymaniye şehrinde partilerinin göstericiler tarafından yakıldığı protestolara tepki gösterdi.

Protesto gösterilerinin arkasında PKK'nin olduğuna işaret eden Avni, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, "PKK Kuzey Kürdistan'da çukur kazma savaşıyla şehirleri yıktı ve yarım milyon insanın Türkiye’deki metropollere göç etmelerine sebep oldu. Bu çarpık siyaset ile Kürdistan meselesi ve özgürlük hakkında elde edilen imkanlar yok edildi. Zaten Türkler ve Erdoğan geri adım atmak için bahane arıyordu. Bunlar Kuzey Kürdistan'da askeri hükmün geri gelmesi için Türk devleti eline bahane verdiler ki bu durum halen devam ediyor ve her gün daha da kötüye gidiyor." dedi.

"Süleymaniye'de gerçekleşen olaylar yenilgiye uğramış çukur savaşlarının devamıdır"

PKK'nin, Türkiye'nin doğu illerinde yenilgisini gizlemek için Kürdistan'ın diğer bölgelerinde sorun çıkarmaya başladığını ve güç gösterisinde bulunduğunu söyleyen Avni, "Şu anda Süleymaniye'de gerçekleşen olaylar yenilgiye uğramış çukur savaşlarının devamıdır. Bu sefer Türk, Arap ve Farsların mühimmatlarını Süleymaniye ve diğer kentlere getiremiyorlar, bilakis bu sefer kendileri ve yabancı güçlere hizmet eden eksik akıllılar şehirleri yakmaya başlamışlar. Bunlar da arazileri yakma siyaseti güden Kürdistan düşmanları gibi şehirleri yakma siyaseti güdüyorlar. Hatırlatmak gerekir ki 2 ay önce Zaxo’da bu kaos ve kargaşayı çıkarmak istediler fakat Zaxo halkı onları rezil ve rüsva etti." ifadelerini kullandı.

Avni, "Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) ve Süleymaniye'deki diğer partilere defalarca PKK’nin çarpık siyasetine destek vermemesini dile getirdik. Üye ve taraftarlarını PKK sevdası ve ona destek vermek ile eğitmemeliydiler. Bunlar partimize olan kininiz, PKK’ye olan sevdanız ve destek siyasetinizin sonucudur. Partimize mesnetsiz binlerce iftira attınız. Eğer bugün YNK ve Süleymaniye idaresi bundan vazgeçmeseler ve ciddi bir şekilde PKK’nin zorbalık ve gücü ele geçirme çabalarına karşı durmazsalar, inanıyorum ilerleyen süreçte YNK ve diğer parti yetkilileri ancak PKK’nin kontrol noktalarında kimlik göstererek Süleymaniye’de gezebilecekler." değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)