İstanbul'da kuyumcu soygunu: 1 yaralı

İstanbul Fatih'te bir kuyumcuya giren 3 kişi, iş yeri çalışanını yaraladıktan sonra çok miktarda altını alıp kaçtı.

Ekleme: 09.12.2020 12:15:06 / Güncelleme: 09.12.2020 12:21:13 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Olay, sabah 09.00 sıralarında Fatih Fevzipaşa Caddesi'nde yaşandı. Görgü tanıklarından edinilen bilgilere göre sabah saatlerinde çalıştığı iş yerini açan Sinan Yaşar, temizlik yaptığı sırada ellerinde silahla iş yerine giren 3 kişinin saldırısına uğradı. Saldırganlar, yaşanan arbedede Sinan Yaşar'ı silahın kabzasıyla kafasından yaraladıktan sonra çok sayıda altını alıp kaçtı.

Olay sırasında evde olan iş yeri sahibi Mahmut Haşhaş ise cep telefonundan iş yerinin güvenlik kamerasını incelediği esnada hırsızlık vakasının yaşandığını gördü. Bunun üzerine Haşhaş, personelinin yardımına daha çabuk yetişmesi için önce iş yerine yakın olan arkadaşı Mehmet Çelik'i, hemen ardından da polisi aradı.

Çelik evden koşar adımlarla çıkıp iş yerine gelmesine rağmen saldırganlara yetişemedi.

Haber verilmesi üzerine olay yerine kısa süre içerisinde polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralı Sinan Yaşar'ı ambulans ile hastaneye kaldırırken polis de iş yeri etrafına güvenlik şeridi çekerek olay yeri inceleme ekiplerinin gelmesini bekledi. Yaklaşık yarım saat sonra olay mahalline gelen inceleme ekipleri, iş yerinde inceleme yaptı.

Bir vatandaş tarafından saldırganlara ait aracın fotoğrafının çekilmesi üzerine araç ve içerisindeki saldırganları yakalamak için harekete geçen polis ekipleri, aracın Çapa Tıp Fakültesi yakınlarında terk edilmiş halde buldu.

Yaşanan olayla ilgili konuşan kuyumcunun komşusu Mehmet Çelik, "İş yeri çalışanı dükkana yeni gelmişti. Her zamanki gibi sabahları temizlik yapıyordu. İş yeri sahibi de cep telelonundan güvenlik kamerasını izlerken saldırganların girdiğini görüyor. Hemen beni aradılar. Ben yan sokakta oturuyorum. Koşarak geldim ama yetişemedim. Ne aldıklarını bilmiyoruz. İçeri de giremiyoruz. 3 kişi oldukları söyleniyor. Aracın fotoğrafını birisi çekip polise vermiş, bakalım ne olacak." dedi.

Olayda yaralanan Sinan Yaşar'ın hastanedeki tedavisi sürerken yabancı uyruklu oldukları belirtilirken soyguncuların yakalanması için de çalışmalar devam ediyor. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar