İşgal altındaki Batı Şeria’da 4 yeni yerleşim projesi onaylandı

Siyonist işgal rejimi, işgal altındaki Batı Şeria’da 4 Yahudi yerleşim yeri projesini daha onayladı, Kudüs’ün kuzeyinde 9 bin yeni yerleşim biriminin inşasına da onay vereceği belirtildi.

Ekleme: 07.12.2020 15:50:04 / Güncelleme: 07.12.2020 15:51:28 / Güncel
Destek için 

İşgal rejimi sözde Ulaştırma Bakanı Miri Regev, Filistin topraklarına dışardan getirilip yerleştirilen Yahudi yerleşimcilerin ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla 4 yeni yerleşim projesinin onaylandığını bildirdi.

Geçtiğimiz ay ise, işgal altındaki Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim merkezlerini birbirine bağlayan yeni bir ulaşım ağı için uzun vadeli bir stratejik plan gündeme getirilmişti.

Öte yandan uzun yıllardır Yahudilerin istilasına maruz kalan kadim Kudüs kentinin kuzeyindeki Atrut Sanayi Bölgesi'nde 9 bin yeni yerleşim birimi inşa edilmesi çalışmalarının hızlandırıldığı da kaydedildi.

Siyonist işgal rejiminin, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn ile yaptığı sözde normalleşme anlaşmalarının ardından Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimi inşa ve genişletme faaliyetlerini hızlandırması dikkati çekiyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim merkezleri yasa dışı kabul ediliyor. (İLKHA)