Siyonist teröristler 13 yaşındaki Ali'yi şehid ettiler, ÇOCUK KATİLLERİ!

İşgalci siyonistler, Filistin’de bir çocuğu daha şehit etti. Son günlerde çocukları gözüne kestiren katil israil devletinin hedefinde bu defa 13 yaşındaki Ali vardı. İşgal sürüsünün karnından vurduğu Ali, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Bundan daha birkaç gün önce Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) işgal askerlerinin çocukları hedef almasını sorgulamış ve saldırıların şeffaf bir şekilde soruşturmasını istemişti. Ancak çocuk katili siyonistler, hiçbir insani çağrıya kulak asmadıkları gibi bu çağrıyı da duymadılar.

Ekleme: 06.12.2020 08:22:27 / Güncelleme: 07.12.2020 01:13:49 / manşetler
Destek için 

Dış Haberler Servisi

İşgalci siyonistlerin önceki gün Batı Yaka’da gerçek mermiyle yaraladığı 13 yaşındaki Filistinli çocuk şehit oldu.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ramallah yakınlarındaki El-Mugayyer köyünde işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu karnından yaralanan Ali Ebu Aliyye'nin kaldırıldığı hastanede şehit olduğu belirtildi.

Filistinliler cuma namazı sonrası El-Mugayyer köyünde bölgede yeni bir yasa dışı Yahudi yerleşim birimi inşa planını protesto etmek için gösteri düzenlemişti.

Filistinli kaynaklar, işgal güçlerinin gösteriye müdahale ederek Aliyye’yi gerçek mermiyle 4 Filistinliyi ise plastik mermiyle yaraladığını aktarmıştı.

İşgalci israil askerlerinin Filistinlilerin yaptığı barışçıl gösterilere müdahaleleri sırasında şu ana kadar yüzlerce Filistinli vurularak şehit edildi.

BM’DEN İŞGALCİYE, ÇOCUKLARI VURMASIYLA İLGİLİ ŞEFFAF SORUŞTURMA ÇAĞRISI

Öte yandan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) geçtiğimiz günlerde işgal rejimine çağrıda bulunmuş ve işgal askerlerinin, Filistinli çocukları gerçek mermilerle hedef aldığı saldırıların şeffaf bir şekilde soruşturmasını istemişti.

OHCHR’den yapılan yazılı açıklamada, işgal güçlerinin son 2 hafta için Batı Yaka'nın farklı bölgelerinde 4 Filistinli çocuğu gerçek veya plastik mermiyle vurarak ciddi şekilde yaraladığı belirtilmişti.

Eldeki bilgiler ışında söz konusu 4 çocuğun vuruldukları anda işgal askerlerine veya başka kişilere tehdit oluşturmadığına işaret edilmişti.

Herhangi bir tehdit oluşturmayan kişilere karşı aşırı güç kullanılmasının uluslararası hukuka aykırı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "OHCHR Ofisi, israil'i öldürme veya yaralanmaya yol açan güç kullanımının tüm örneklerini derhal, şeffaf ve bağımsız bir şekilde soruşturma ve sorumlulardan hesap sorma çağırısı yapıyor." ifadesine yer verilmişti.

SON 20 YILDA 2 BİNDEN FAZLA ÇOCUĞU ŞEHİD ETTİLER

Uluslararası kuruluşların yayımladığı raporlar, işgal rejiminin nasıl bir çocuk katili olduğunu gözler önüne seriyor.

Uluslararası Çocukları Savunma Hareketi Filistin Şubesi, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Filistinli çocukların işgal güçleri tarafından maruz kaldığı hak ihlallerini gündeme getirmişti.

Filistinli çocukların maruz kaldığı ihlalleri kayıt altına alan hareketin verilerine göre, 2000 yılından bu yana 521'i 8 yaş altı olmak üzere 18 yaş altı 2 bin 115 Filistinli çocuk, işgal askerlerinin ve siyonist yerleşimcilerin saldırılarında şehit oldu.

Ayrıca 2008 yılından bu yana 500'ü 12-15 yaşlarında olmak üzere yaklaşık 3 bin çocuk gözaltına alınarak yargılandı ve bazıları ise hüküm giyerek hapis cezasına çarptırıldı.

Yılda yaklaşık 700 çocuğun insanlık dışı muamelelerle gözaltına alındığı kaydedilirken, Filistinli kurumların verilerine göre hali hazırda işgal zindanlarında 170'e yakın çocuk bulunuyor.