Macron'dan Lübnan'ın yeniden inşasına dair açıklama

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Lübnan'ın yeniden inşası için Dünya Bankası, BM ve Avrupa Birliği'nin (AB) bir fon oluşturmaya karar verdiğini açıkladı.

Ekleme: 03.12.2020 08:07:19 / Güncelleme: 03.12.2020 08:07:19 / Dünya
Destek için 

Fransa ve Birleşmiş Milletler'in (BM) ortaklığında video konferans yoluyla ikinci kez "Uluslararası Beyrut ve Lübnan Halkına Destek Konferansı" düzenlendi. 

Macron, yaptığı konuşmada, 9 Ağustos'ta yapılan konferansta taahhüt edilen yardımların yerine getirildiğini ve böylece 280 milyon avro toplandığını söyledi.

Lübnan halkına 12 bin 500 ton un dağıtıldığını, 73 bin kişinin maddi yardım aldığını ifade eden Macron, 30 kadar hastaneye tıbbı malzeme konusunda yardım yapıldığını ve 25 bin kişiye de barınacak yer tahsis edildiğini belirtti.

Macron, Lübnan halkının yüzde 20'sinin fakirlik sınırı altında yaşadığını ve yardımların devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Yardımların Birleşmiş Milletler'in (BM) himayesinde sivil toplum kuruluşlarına yapılması gerektiğini ifade eden Macron, Lübnan'ın yeniden inşası için Dünya Bankası, BM ve Avrupa Birliği'nin (AB) bir fon oluşturmaya karar verdiğini duyurdu.