Nemrut Krater Gölü'ne yaban hayvanları için yem bırakıldı

Tatvan sınırları içerisinde bulunan Nemrut Krater Gölü çevresine yaban hayvanları için Tatvan Belediyesi ekipleri ve AKUT Arama Kurtarma Derneği tarafından belirli alanlara yaklaşık bir ton yem bırakıldı.

Ekleme: 29.11.2020 19:50:07 / Güncelleme: 29.11.2020 19:50:43 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için 

Tatvan Belediyesi ve AKUT tarafından organize edilen etkinlik kapsamında, kış şartlarından dolayı yiyecek bulamayan hayvanlar için doğaya yem bırakıldı.

Düzenledikleri etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Tatvan Belediyesi Veteriner Hekimi Sefer Durmuş, çalışmalarının belirli aralıklarla farklı bölgelerde devam edeceğini söyledi.

Durmuş, "Bugün yine Nemrut Dağı eteklerindeyiz. Yabani hayvanlara yiyecek bırakmak amacıyla AKUT ile beraber düzenlediğimiz bu etkinliğimiz inşallah kış mevsimi boyunca tekrarlanarak devam edecektir. Buradan herkese sesleniyoruz, evcil hayvanlarımıza evimizde gözümüz kadar baktığımız gibi yemediklerinizi çöpe atmayarak ve israf etmeyerek doğaya bırakalım. Onlar mutlaka bulup yiyeceklerdir. Bu bir yaban hayvanının hayatının kurtulmasına vesile olacaktır." dedi.

Etkinliğe katılan AKUT Arama Kurtarma Derneği Bitlis Başkanı Fevzi Epözdemir, "Bu etkinlikte bizlere destek veren Tatvan Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum. Hayvanları seviyoruz ve daha önce de söylemiştik, bunu yapmaya devam edeceğiz. Aralıklarla doğaya yem bırakacağız." diye konuştu. (İLKHA)