Duy da inanma! Vuhanlı Futbolcu yediklerinize dikkat edin, virüsü bize bulaştırmayın" dedi

Bir Çinli’nin dünyanın geri kalan kısmına temizliğe ve yediklerinize dikkat edin,  yoksa koronavirüsü bize bulaştırabilirsiniz” nasihatinde bulunabileceğini kim tahmin edebilirdi ki!

Ekleme: 26.11.2020 16:29:32 / Güncelleme: 26.11.2020 17:35:32 / Güncel
Destek için 

Doğruhaber

Evet öyle bir nasihatta bulunan Çinli hem de virüsün çıkış yeri olan Vuhan’da açıklamalarda bulundu.

Çin'in Wuhan Zall futbol takımında forma giyen Tian Ming her ne kadar “Avrupalıların ve diğerlerinin bu hastalığa karşı yeterli derecede duyarlı olmadıklarını görüyorum. Lütfen temizliklerine ve yediklerine dikkat etsinler. Bu hastalığı bize bulaştırmalarını istemiyorum" ifadesinde bulundu

Öyle ya Tian Ming’in ülkesi süreci atlatmış gibi görünüyor. Ama süreci atlatmalarının nedeni enfes mutfaklarından ya da hijyene düşkünlükleri değil.

Çin devletin sert sağlık politikası…Konumuz Çin virüsle nasıl başa çıktı değil!

Börtü böcek yiyen bir medeniyete mensup bir insanın dünyanın diğer kısmına mutfak ve hijyen dersleri vermeye çalışması

Herhangi bir sosyal medya platformuna “Çinlilerin yedikleri yiyecekler” yazarsanız muhtemelen midenizi bulandıracak görseller göreceksinizdir.

Geçen yıl yedikleri yarasadan neş’et eden virüsten dolayı milyarlarca insan mağdur olurken dünyaya yediklerinize dikkat edin mesajı vermek biraz tuhaf kaçıyor.

Kaldı ki virüse rağmen köpek etinden yarasaya, böcek türlerinden pangoline kadar yeme kültürlerinde neredeyse hiçbir değişiklik yapmayan Çinli bir futbolcunun virüsün kendi yeme kültürlerinden orya çıktığını dikkate almadan başka toplumlara yediğinize dikkat edin nasihatinde bulunması oldukça garip.

Son söz keşke siz yediklerinize dikkat etseydiniz de… Şu yarasadan yemeseydiniz