Adalet Bakanlığının film yarışmasında kullandığı tema HÜDA PAR'ın sloganını anımsattı

Adalet Bakanlığı "Önce adalet, önce insan!" sloganıyla kısa film yarışması düzenlediğini açıkladı.

Ekleme: 16.11.2020 22:35:05 / Güncelleme: 17.11.2020 09:30:13 / Güncel
Destek için 

Bakanlık; adalet, vicdan, hukukun üstünlüğü, insan hakları gibi kavramların sinemanın özgün diliyle ortaya konulması için kısa film yarışması düzenliyor.

Kısa film yarışmasının “Önce adalet, önce insan!” sloganıyla düzenlenmesi HÜDA PAR'ın yıllardan bu yana kullandığı slogana benzediği görüldü.

İnsanı merkeze alan bir anlayışla ortaya çıktığını belirten HÜDA PAR, "Önce insan, öncelik adalet" sloganıyla yıllardan beri siyaset sahnesinde yerini aldığı biliniyor.

Adalet Bakanlığının film yarışmasında kullandığı temanın her platforma insanı ve adaleti önceleyen açıklamalarla ön plana çıkan HÜDA PAR'ın sloganına benzerliği dikkat çekti.

Adalet Bakanlığının temasının HÜDA PAR'ın sloganına benzerliği sosyal medyada da gündem oldu.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bizde 'Önce İnsan, Öncelik Adalet' dizilimi ile 3 sene öncesine ait hazır görseli var. Bunları animasyon yapıp katılabiliyor muyuz?" ifadelerine yer verdi.

HÜDA PAR kuruluşu olan 19 Aralık 2012'den bugüne kadarki süreçte insanı ve adaleti önceleyen sloganlar kullanmayı sürdürüyor.(İLKHA)