BM: Batı Şeria'da yeni yerleşim birimlerinin inşasından endişe duyuyoruz

BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nikolay Mladenov, siyonist işgal rejiminin, işgal altındaki Batı Şeria'da yeni yerleşim yerleri için ihale süreci başlatma kararından endişe duyduğunu belirtti.

Ekleme: 16.11.2020 19:50:04 / Güncelleme: 16.11.2020 19:51:30 / Güncel
Destek için 

Mladenov, ihalelerin yapılması durumunda, Batı Şeria'da Kudüs ve Beytülahim arasındaki yerleşim yerleri halkasını güçlendireceğini aktararak, bunun, gelecekte bütüncül Filistin devleti olasılığına büyük zarar vereceği değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca Mladenov, siyonist Yahudiler için yeni yerleşim birimleri inşasının, Kudüs’ün başkent olduğu iki devletli çözüm önerisinin de hayata geçirilmesi önünde engel olacağını söyledi.

BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Mladenov, işgal rejimine, yerleşim alanlarını genişletme politikasını durdurma çağrısı da yaptı.

Siyonist işgal rejiminin söz konusu konut inşa etme planının tüm uluslararası sözleşmelere ve hukuka aykırı.

Siyonist işgal rejimi sözde İmar Bakanlığı, Kudüs ile Beytülahim arasındaki Givat Hamatos'ta yeni yerleşim yerlerinin inşası için ihale süreci başlatırken, Filistinli araştırmacılar söz konusu planın Filistinlilerin Kudüs’e doğu tarafından girişini engelleyeceğinin altını çiziyor.

Hemen Barış Hareketi'nin verilerine göre, işgal altındaki Doğu Kudüs'te 13, Batı Şeria'da 253 yasa dışı Yahudi yerleşim merkezi bulunuyor.

Bu yerlerde ikamet eden 650 binden fazla Yahudi yerleşimci, işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim merkezleri yasa dışı kabul ediliyor. (İLKHA)