Pervari Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği bünyesinde "Ekolojik Okul Projesi" kapsamında oluşturulan Ahşap Doğrama Atölyesi faaliyete girdi.
Ankara’dan getirilen mobilya ustası ile yürütülen atölyede, sınıfların masa sandalye ve oyuncak ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra bal üreticileri için ahşaptan kovan ve bal kutusu yapılıyor.
Faaliyete giren atölyede kullanılan ürünlerin tamamen çevre dostu ve zararsız olduğunu ifade eden Pervari Kaymakamı Aziz Kayabaşı, şunları kaydetti:
“Pervari Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak ahşap atölyesini kurmamızdaki temel iki hedefimiz bulunmaktadır. Öncelikli hedefimiz, Pervari’de organik olarak üretmeye başladığımız proje için dağıtacağımız kovanları organik olarak üretmeyi planlıyoruz. Bu anlamda bütün ürünlerimiz doğaya, çevreye zarar vermeyen ahşaptan üretilecek. Kovanları koruyacak koruyucu maddeleri dahi insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde seçeceğiz. Şu andaki en büyük sıkıntımız, Pervari'de üretilmeyen balların Pervari balıymış gibi pazarlanması, bu anlamda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Temel hedefimiz, kovanları dahi Pervari’de üretmek olacak. Bu sene inşallah 1000 kovanı, bal üreticilerimize dağıtacağız.”
"Atölyede 78 okulun ihtiyacının karşılayacağız"
"Atölyemizde ahşaptan oyuncaklar yapacağız." diyen Kayabaşı, "Ekolojik Okul Projesi kapsamında ana sınıflarımızı, öğrencilere zarar vereceğini düşündüğümüz plastik gibi malzemelerden arındırıp masa, sandalye, kitaplık ve dolapları sınıflara yerleştireceğiz. Öğrenciler arasında hayvan ve doğa sevgisini aşılamak ve öğrencilerimizin yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak için her sınıfta bir ağaç ve evcil hayvan ile müzik gruplarının bulunduğu bir köşe yapacağız.” dedi.
"Mesleki eğitim vererek ihtiyaç olan kovan üretimini gerçekleştireceğiz"
Pervari’de organik bal üreticilerine destek olmak amacıyla kurulan atölyede ahşaptan bal Kovanları ve okullar için kimyasal olmayan masa, sandalye imal edileceğini kaydeden Mobilya ustası Hakan Dinçer, “Şunda bir anasınıfı için masa, sandalye, dolap ve çocukların oyuncaklarını ahşaptan yapacağız. Boya olarak da su bazlı veya gıda boyaları kimyasal içermeyen vernik kullanılacak. Bunlar bittikten sonra da kovan üretimine geçeceğiz. Çünkü buranın en büyük sıkıntısı kovan. Daha sonra burada gençlerimize mesleki eğitim vererek ihtiyaç olan kovan üretimini gerçekleştireceğiz.” diye konuştu. (İLKHA)