Eskişehir’de ‘barlar sokağı’ rezaletine tepkiler devam ediyor

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nin üniversite, lise ve ilkokulların bulunduğu yere yakın bazı cadde ve sokakları içkili mekana dönüştürme projesi tepkiyle karşılandı. HÜDA PAR Eskişehir İl Başkanı Orhan Dikgöz ve Memur-Sen İl Temsilcisi Muammer Karaman, içkili mekanların özellikle asayiş olaylarını arttırdığına dikkat çekti.

Ekleme: 15.11.2020 11:20:27 / Güncelleme: 15.11.2020 11:35:50 / Güncel / Eskişehir Haberleri
Destek için 

DOĞRUHABER

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nin üniversite, lise ve ilkokulların bulunduğu yere yakın bazı cadde ve sokakları içkili mekana dönüştürme projesine tepkiler gelmeye devam ediyor.

“OKULLARA YAKIN YERLERDE İÇKİLİ MEKAN AÇMANIN AKILLA İZAHI YOK!”

HÜDA PAR Eskişehir İl Başkanı Orhan Dikgöz Odunpazarı Belediyesinin ‘barlar sokağı’ rezaletine tepki göstererek, “Son üç yılda 16971 suç kaydı ve 6 cinayetle şehrimize olumsuz bir hava katan sözde Kültür ve Sanat Sokağının(!) benzerleri şehrimizin muhtelif yerlerine yapılmak isteniyor. Özellikle eğitim yuvalarına yakın yerlerde planlanan bu fiilin akli ve mantıki hiçbir açıklaması olamaz.  Can, mal, din, akıl ve nesil emniyetini teminat altına alması gereken yetkili mercilerin bu ilkeleri tehdit etmesi kabul edilebilir değildir. Seçilmiş olmak sınırsız yetki hürriyetini vermez.  HÜDA PAR olarak milletimizin huzurunu bozan ve geleceğimizi tehdit eden her türlü bağımlılık ve kötü alışkanlıkların karşısında olduğumuzu ve bunlarla mücadele adına atılacak her türlü adımı desteklediğimizi belirtmek istiyorum.” dedi.

‘BELEDİYE YETKİLİLERİ VE CHP’Lİ YÖNETİCİLER BURALARDAN DÜKKAN ALDI’ İDDİASI

Memur- Sen Eskişehir Temsilcisi Muammer Karaman, “Eskişehir’de Odunpazarı Belediyesi maalesef halkın iradesini halka hizmete kullanmak yerine gereksiz konularda kullanmaktadır. Yaklaşık bir yıldır şehrimizin muhtelif alanlarında içkili mekanlara yer vermek istiyor. Son olarak belediye meclisinden bununla ilgili 8 ayrı cadde ve sokağın alkollü içki satan işletmelere dönüştüren karar geçirildi. Buna göre 92 işletme içkili mekana dönecek. Belediyeyi yöneten bürokratların ve CHP’nin yöneticilerinin buralardan dükkan satın aldığı da iddialar arasında. Biz burada en çok şuna dikkat çekmek istiyoruz; içkili mekan yapılmak istenen yerler okullara çok yakın bölgeler. Öğrenciler her gün bu cadde ve sokakları kullanarak okullarına gidiyor. Kaldı ki Eskişehir’in bir ‘barlar sokağı’ tecrübesi de var. Kültür-Sanat sokağı denen yerde her gün olaylar oluyor, adli suçlar işleniyor ama sanat adına bir şey yok. Bu acı tecrübe varken halen Odunpazarı Belediyesi şehrimizin yapısıyla uyuşmayan bu tür mekanlar açama gayretine giriyor. Eğer bu mekanlar açılırsa Eskişehir’de içkili mekanların sayısı 250’nin üzerine çıkacak. Bu kabul edilebilir değil. Son 3 yılda adli vakalara bakıldığında binlerce şikayet, kavga ve cinayet bu sokaklar çevresinde işlendiğini görüyoruz. Bu mekanlar açılırsa bu olayların artacağından endişe duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.