ATV'de yayınlanan dizide hırsızlara çarşaf giydirilmesine tepki

ATV televizyonunda yayınlanan bir dizide sahnelenen bölümde, Müslüman kadının giysisi olan çarşaf, hırsız rolü yapan erkeklere giydirildi. Bölümün sahnelenmesi Müslümanların tepkisine neden oldu.

Ekleme: 13.11.2020 23:20:07 / Güncelleme: 13.11.2020 23:35:12 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

ATV'de yayınlanan 'Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olamaz' adlı dizide Müslüman kadının dış elbisesi olan "Çarşaf" sahtekar, hırsız, dolandırıcı tiplerin bir aracı olarak gösteriliyor.

Mafyavari sahnelerin, silah ve uyuşturucu kaçakçılığı, hırsızlık gibi olumsuzlukların sahnelendiği dizide şiddet içerikli bölümler eksik olmuyor.

Defalarca içerdiği sahneler yüzünden halkın tepkisini çeken dizi 171'inci bölümde Müslüman kadının giysisi olan çarşaf hırsızlara giydiriliyor.

Bölümde yer alan gangsterlerden kaçan iki haydut, saklandıkları, sıkıştıkları yerden çaldıkları çarşafı giyerek kaçıyorlar.

Bölümde hırsızlara İslam'ın değerlerinden olan 'Çarşaf'ın giydirilmesi tepki çekti. Vatandaşlar sosyal medya hesapları üzerinden yapılanın yapılanın alenen çarşafa dil uzatılması olarak yorumlandı.

Bu ilk değil

ATV'de daha öncede yayınlanan dizi ve programlarla İslam'ın şiarlarına ve değerlerine dil uzatılmış, alenen hedef alınmıştı.

Kanalda daha önce İslam'ın hedef alındığı dizilerden 'Kertenkele' dizisi ile rol icabı hırsızlık yapan bir kişinin aslında imamlık görevini yürüttüğü, sözde imamın sahnelenen bölümlerde içki içmesi, kumar oynaması, barda dans etmesi gibi davranışlar ile imamlar hedef alınarak aşağılanmıştı.

Yine kanalda "Esra Erol'da" adlı programda eylül ayında, aile kurumu hedef alan gayr-i ahlaki ve gayr-i İslami bir ilişki gün yüzüne çıkarılmış, halkın tepkisi üzerine RTÜK tarafından program hakkında inceleme başlatılmıştı.

Tarihi cami yanında yatak sahnesi

Kanalda yayınlanan dizilerden olan 'Hercai' adlı dizinin 3'üncü sezon fragmanı Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yer alan ve Ahmed-i Hani'nin gölgesinde olan Eski Bayezid Kalesi, Bayezid Camii ve İshak Paşa Sarayı'nda çekilmişti. Özellikle sarayın içinde yer alan Şafii Camii yanında ise yatak sahnesinin çekilmesine ise halk ve STK'lar tepki göstermişti. (İLKHA)