Online Terapi İçin Yurt Dışında Yaşayanlar Nora Psikoloji’yi Tercih Ediyor.

İlandır...

Ekleme: 13.11.2020 21:49:48 / Güncelleme: 13.11.2020 22:50:04 / Tanıtım
Destek için 

Online terapi özellikle pandemi süreciyle birlikte daha çok tanınan ve yaygınlaşan bir psikoterapi yöntemi oldu. İnternet üzerinden görüntülü ve sesli bir şekilde gerçekleşen bu terapi şeklinde yüz yüze terapide uygulanan yöntemler kullanılıyor ve başarı oranı yüksek. Online terapi önceleri daha çok yurt dışında yaşayanlar tarafından tercih edilirken son dönemde bir çok kişi sağladığı avantajlar sebebiyle terapiyi online alma tercihinde bulunuyor.

Online terapi hizmeti veren kurumlardan biri olan Nora Psikoloji yurt dışında yaşayan türkler tarafından en çok tercih edilen merkezlerden birisi durumunda. İzmir’de uzman psikologlarıyla hizmet veren merkezi tercih sebebi yapan önemli unsurların başında uzman ve deneyimli psikolog kadrosuna sahip olması ve sadece yüz yüze terapilerde değil online terapilerde de oldukça deneyimli olması sayılabilir. Merkezin online psikologlarını incelemek ve online terapi hizmetiyle ilgili detaylı bilgi edineceğiniz sayfasına https://norapsikoloji.com/online-terapi/ bağlantısı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Online Terapist Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Online terapist seçerken en önemli hususlardan birisi destek alacağınız kişinin lisanslı bir psikolog olması ve başvurduğunuz konuda yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olmasıdır. Online terapi hizmeti veren platformlar üzerinde yer alan psikologların çalışma alanları ve ne sıklıkla danışan gördükleri ne yazık ki bilenememektedir.

Psikologların çalışma alanları çok çeşitli olduğundan terapi alanında çalışmayan bir psikoloğun başvuru sebebinizle ilgili desteği sınırlı olabilmektedir. Bu sebeple online psikolog seçerken belki de en önemlisi destek alacağınız uzmanın aktif danışan gören bir terapist olmasıdır.

Online Psikolog Randevusu Nasıl Alınır

Nora Psikoloji’nin online terapi hizmetinde faydalanmak için tavsiye edilen online psikolog listesini görüntülebilir ve site üzerinden randevu oluşturabileceğiniz gibi telefonla da ulaşabilirsiniz. Merkez ayrıca yüz yüze terapi alanında da hizmet verdiği için izmir’de yaşıyorsanız izmir’de klinik psikolog, pedagog veya aile danışmanı arıyosanız https://norapsikoloji.com/ sayfasını inceleyerek detaylı bilgi edinebilirsiniz. Nora Psikoloji bünyesinde hizmet veren uzmanlar aynı zamanda hem online hem de yüz yüze terapi için izmir’de en çok tavsiye edilen psikologlar arasında yer almaktadırlar.

Online Terapi Verimli midir?

Online terapinin yaygınlaşmasıyla en çok sorulan sorulardan biriside online terapinin ne kadar verimli olduğudur. Aslında online psikolojik desteğin yüz yüze terapiye göre tek farklı nerede gerçekleştiğidir. Bir çok bilimsel çalışma online psikolojik desteğin yüz yüze terapi kadar verimli olduğunu göstermektedir.

Online terapi ile kaygı bozuklukları, depresyon, ilişki sorunları, öfke kontrolü gibi çok çeşitli psikolojik semptomlar için destek alınabilir.

Online Terapiden Kimler Faydalanabilir?

Online terapiden yurt dışında yaşayanlar, küçük şehirlerde bulunanlar, zaman bulmakta zorlananlar veya çeşitli sebeplerden evden çıkamayan kişiler faydalanabilirler. Online psikolojik danışmanlık depresyon başta olmak üzere kaygı bozuklukları, panik atak tedavisi, okb gibi bir çok durumda kullanılabilir. İntihar riski barındıran durumlar ile psikotik vakalarda yüz yüze tedavi veya yatış seçeneği daha uygun olmaktadır.