Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ne İşe Yarar, Nedir?

İlandır

Ekleme: 11.11.2020 13:43:36 / Güncelleme: 11.11.2020 13:43:41 / Tanıtım
Destek için 

Doğa Sigorta Sağlık sigortası, insanların tedavi, ilaç ve sağlık yardımı harcamaları karşılığında teminat veren bir sigorta şeklidir. Sigorta şirketlerinin sağlık danışmanlarının onayının olmasının gerekliliği dahilinde, sigortalı olan insanın, ameliyat, uzun süreli ya da kısa süreli tedaviler, ameliyat ya da tedaviye bağlı ilaç ihtiyaçları gibi bütün harcamalarını kapsar ve bu maliyetler azami şekilde tam veya muaf olarak karşılanır. Her sigorta şirketinin sigorta uygulaması farklılık gösterir bununla birlikte, düzenli olarak yapılan sağlık kontrolleri, herhangi bir sağlık nedeni olmadan ve buna benzer harcamalar, genel olarak sigorta teminatının dışında tutulur. Özel sağlık sigortalarının başlıca iki temel teminat şekli vardır. Bunlardan birisi yatarak tedavi teminatı diğeri ise ayakta tedavi teminatı olarak bilinir. Yatarak tedavi teminatına dahil olan hastanede ameliyatlı ya da ameliyatsız bir şekilde yatarak yapılan tedaviler için yine hastanede giriş ve çıkış zamanları dahilindeki, hekim, ameliyathane, anestezi, asistanve gerekli olan zorunlu diğer sağlık hizmetlerine ait sigortalı insanın hastanede tedavi gördüğü zamanboyunca oluşacak olan bütünmaliyetve yoğun bakım ile ambulans maliyetini karşılar. Ayakta tedavi teminatı dahilinde isehekim, tedavi, teşhis yöntemleri yani MR, tomografi ve laboratuvar tetkikleri ve benzeri, küçüktedavilerinde dahil olduğu ayakta tedavilerin maliyeti ve ilaç maliyetlerini kapsar. Bunun haricinde ayrıca bu iki temel teminata ek olarak, fazladan prim ücreti ödemek şartı ile gözlük yani, cam, çerçeve ile lens ve diş alanının kapsandığı üçüncü bir teminat şeklide bulunur.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, her devletin kendi kapsamında destek verdiği bir sigorta türüdür. Türkiye’de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun karşılamadığı veya maliyet limitlerininüzerine çıkan tedavi maliyetlerini karşılamak ve giderleri tamamlamak amacı ileoluşturulmuş bir sigorta türüdür. Tamamlayıcı sağlık sigortası kısaltması ile TSS ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun anlaşması olan özel sağlık kurumlarındaki tedavi maliyetlerininbir sigorta şirketi tarafından karşılanıyor olması ve insanlara bu maliyetin yansıtılmaması amaçlanarak ortaya çıkmıştır. Yani sigortalı olan insan herhangi bir sigorta şirketinden tamamlayıcı sağlık sigortası ürünü aldıysa, bu insan Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı olan bütün hastanelerde tedavi gerçekleştirilebilir.Son derece yüksek kalitede olan bir sağlık hizmeti alınmasına da vesile olan tamamlayıcı sağlık sigortası dahilinde olan insanın Sosyal Güvenlik Kurumu’nun karşılamadığı yüksek miktardaki maliyetleri ise sigorta şirketlerio insanın yerinekarşılar. Kişinin özel sigorta yaptıracak maddi gücüyoksa, daha uygun fiyatlarlada yüksek kalitede sağlık hizmeti alınabilir. Özellikle ciddi sağlık sorunları yalanması durumunda tamamlayıcı sağlık sigortası kişiye Hızır gibi yetişerekyaşanabilecek psikolojik çöküntüye iseson derece iyi gelir, çünkü bazı durumlarda oldukça büyük masraflar ortaya çıkar ve kişi bu masrafları ödemek zorunda kalmaz. Özel sağlık sigortasıdahilinde olduğu gibi eğer kişi bir işveren ise gelir vergisi indiriminden faydalanılabilir. Bununla birlikte bu sigorta, özel sağlık sigortası çeşitleri arasında olduğundan dolayı sigorta şirketlerinin kendine özel teminat, limit ve verilecek olan ek hizmetlere göre fiyatlarda değişkenlik olabilir. Sigorta şirketleri, poliçe başlangıç gününden itibaren olmak üzere bazı belli başlı hastalıklar için bekleme süresi uygulamayı uygun görür.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasını Kapsamı Nedir?

Neden Doğa Sigorta Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırmalıyız? Bütün tamamlayıcı sağlık sigortası şekilleri, yatarak tedavi teminatı ve ayakta tedavi teminatının dahilinde varlığını sürdürür. Bunun haricinde ayrıca herhangi bir kaza ya da herhangi bir sağlık sorunu durumunda özel hastanelerin acil bakım servislerinde tamamlayıcı sağlık sigortasından anında destek alınabilir. Tamamlayıcı sağlık sigortası kullanan kişi ise sadece gittiği özel hastanede, 15 TL olan bir katılım payı maliyeti ödeyerek, geri kalan bütün maliyetlerin tamamını ise sigorta şirketi karşılar. Yirmi dört saatten az olmamak kaydı ile hastanede yatmanın gerekli olduğu durumlarda, yatma ve tedavi maliyetleri ile birlikte herhangi bir acil durumdaki maliyetleri kapsayan bir teminat olarak bilinir. Tamamlayıcı sağlık sigortası ameliyat, ameliyat öncesinde ve sonrasında ki tahlil, ameliyat sonrasında ki fizik tedavi ve rehabilitasyon, evde bakım, sağlık malzemesi, yapay uzuv ve ambulans gibi kişilerin ihtiyaç duyabilecekleribütün sağlık hizmetlerini kendi kapsamı içerisinde tutar. Bütün bunlar haricinde sigorta şirketi tarafında ise ambulans, ameliyat, ameliyat öncesinde ve sonrasında ki tahlil, yoğun bakım, kemoterapi, radyoterapi, diyaliz ve sağlık gözlemimaliyetleri tamamensınırsızdır. Bununla birlikteancak evde bakım, yapay uzuv, sağlık malzemesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon maliyetleri sigorta şirketi tarafından sınırlı olarak karşılanmaktadır. Tamamlayıcı sağlık sigortası, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun karşılamadığı hiçbir maliyetikendi kapsamı içerisindebulundurmaz. Bununla birlikte tamamlayıcı sağlık sigortası uzun ya da kısa olmak üzere bütün yurtdışı seyahatlerinde oluşacak olan tedavi maliyetleri için güvence oluşturmaz. Kişi eğeryurtdışı seyahatlerinde sağlık güvencesine sahip olmak istiyorsa bu durumu kapsayan seyahat sağlık sigortasını yaptırabilir. Bu sağlık sigortası türü yurtdışı seyahatlerinde ki olması ihtimal sağlık sorunlarını kapsayarak, yurtdışı seyahati yapan kişiye son derece faydalı olabilir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının Fiyatları Nelerdir?

Doğa Sigorta Tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamında olan sadece yatarak tedavi teminatı sağlanabilir. Bununla birlikte sadece yatarak tedavi şeklinde teminatlı bir poliçe için ödenebilecek ortalama ücret ise 300 Türk Lirası ile 700 Türk Lirası arasında değişkenlik gösterebilir. Hem yatarak tedavi şeklinde hem de ayakta tedavi şeklinde teminatı olan bir sağlık poliçesi alınması durumunda ise ortalama olarak ödenecek olan tutar 900 Türk Lirası ile 1.800 Türk Lirasıarasında değişiklik gösterdiği bilinmektedir. Tamamlayıcı sağlık sigortasının fiyatları sigorta yaptıracak olan kişinin yaş, cinsiyet ve yaşadığı şehre göre değişiklik gösterir. Bu sebeple tam olarak net bir fiyat için özel olarak şirket ile görüşüp teklif alınması gerekir. Yıl içinde herhangi bir sağlık sorunu yaşanması durumunda ayakta tedavi teminatına ihtiyaç duyulabilir. Bu sebeple,özel bir hastanede hekim,tedavi ve muayenemaliyeti ve yapılma ihtimali olan tahlil ve tetkiklerin hesaplanması üzerine, tamamlayıcı sağlık sigortasına ödenecekolan ücret birçok özel sigortaya göreson dereceuygun olabilir. Bu sebeple birçok uzman sigortacınınbu konu ile ilgili olarak tavsiyesi, yatarak tedavi ve ayakta tedavi teminatı olan bir tamamlayıcı sağlık sigortası alınmasıdır. 500 Türk Liralık ufak bir maliyet farkından dolayı ayakta tedavi teminatının dışarıda bırakılmaması durumununsigorta yaptıracak olan kişi için daha yararlı olacağı bilinmektedir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasını Kimler Yaptırabilir?

0 yaş ile 80 yaş arasındaki Sosyal Güvenlik Kurumu’na dahil olan bütün insanlar tamamlayıcı sağlık sigortasından faydalanabilir. Bu faydalanma durumu ise bütün insanlar dahilinde geçerli değildir. Bu yaş grubunda olan insanlar tamamlayışı sağlık sigortası yaptırabilir anlamını taşımaktadır. Tamamlayıcı sağlık sigortasını yaptırabilmenin ön koşulu ise Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlılığının aktif bir şekilde devam ediyor olması gerekliliğidir. Eğer bu kişi Sosyal Güvenlik Kurumu’nda aktif bir şekildebulunmuyorya dahiçbir zaman bulunmadıysa, genel sağlık sigortasının primlerinin dışarıdan ödenerek bu şekilde tamamlayıcı sağlık sigortası dahiline girebilir ve kullanabilir. 18 yaş altındaki çocukların genel sağlık sigortaları vatandaşı oldukları ülkelerin devletleri tarafından ödenir. Busebeple 18 yaş altındaki çocuklara tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırılabilmektedir. Bununla birlikte, tamamlayıcı sağlık sigortası, sadece ve sadece Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için geçerlidir. Bu sebeple yabancı uyruklu insanlartamamlayıcı sağlık sigortası kapsamı dahilinde bulunmamaktadır. Bunun haricinde Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan yararlanan yabancı uyruklu insanlar tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilir ve bunu kullanabilirler.