Evladına kavuşan aile sevincini Diyarbakır anneleriyle paylaştı

Diyarbakır'da, uğruna HDP il binası önünde oturma eylemi yaptıkları, 6 yıl önce 14 yaşında dağa kaçırılan kızları Yasmin'e kavuşan Yalçın çifti, evlat nöbetini sürdüren aileleri ziyaret etti.

Ekleme: 10.11.2020 13:46:57 / Güncelleme: 10.11.2020 13:48:29 / Güncel
Destek için 

Diyarbakır (AA)
Diyarbakır'da, uğruna HDP il binası önünde oturma eylemi yaptıkları, 14 yaşında dağa kaçırılan kızları Yasmin'e 6 yıllık hasretin ardından kavuşan Yalçın çifti sevincini evlat nöbetini sürdüren ailelerle paylaştı.

Diyarbakır anneleri evlat nöbetinde bir yılı geride bıraktı
Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önünde 3 Eylül'de başlattıkları oturma eylemi, 435'inci gününde sürüyor.

6 yıl önce 14 yaşında dağa kaçırılan kızları Yasmin için mart ayında oturma eylemine katılan, kızlarının ikna edilmesiyle dün Şırnak'ta evlatlarına kavuşan anne Keziban ve baba Mehmet Yalçın, HDP il binası önüne geldi.

Zılgıtlarla karşılanan Yalçın çifti, evlat nöbetini sürdüren ailelerle görüştü, onlara moral vermeye çalıştı.

Duygusal anların yaşandığı buluşmada evladına kavuşan 20'nci aile olan Yalçın çifti ve Diyarbakır anneleri gözyaşı döktü.

"Anlatılmaz, yaşanır"
Anne Yalçın, gazetecilere yaptığı açıklamada çok mutlu ve gurur olduğunu belirterek, 6 yıldır gözünün yolda, kulağının telefonda olduğunu söyledi.

Yalçın, "Anlatılmaz yaşanır, ancak yaşayan bilir. 6 yılın hasretiyle dün sarıldık ama bitmez o hasret. Ama o anı da ömrüm boyunca asla unutmam. O duyguyu unutmam. O kadar güzel bir duyguydu ki Rabb'im herkese nasip etsin. Başta ablam olmak üzere diğer bütün annelere nasip etsin Allah bu duyguyu. Allah bana yaşattı, onlara da yaşatsın. Hiç kimsenin gözünü yolda bırakmasın. İyi ki de oturma eylemine katılmışım. Kızım en çok sevgiye hasret kalmış. Kızım çok severdi pastayı. 6 yıldır pasta yememesi beni çok üzdü. Orada açlık, susuzluk hepsi..." ifadelerini kullandı.