"Ziyan Olmasın Şifa Olsun" kampanyasıyla ne kadar ilaç toplandı ?

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği, 'Ziyan Olmasın Şifa Olsun' kampanyasında toplanan 725 bin TL değerindeki ilaçlar, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere İHH'ya teslim edildi.

Ekleme: 08.11.2020 19:20:06 / Güncelleme: 08.11.2020 19:21:58 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı binasında teslim töreni gerçekleştirildi. Daha önceki kampanyalarla birlikte toplamda 5 milyon 600 bin liralık ilaca ulaşıldığı belirtildi.

Malatya'da, diğer illerde ve başka coğrafyadaki mazlum ve mağdurların yanında olmak için Malatya'nın üzerine düşen görevi yaptığını ifade eden AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, "Büyükşehir'imiz bir yandan şehrin kalkınması ve geliştirilmesi noktasında gayret gösterirken, bir yandan da soysal ve kültürel noktada çalışmalar yapıyor. Gerçekten ilimizin değerli sivil toplum kuruluşu olan İHH ile birlikte hareket ederek, onların vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine gerek ilaç gerekse diğer malzemeler noktasında destek oluyor. Bu anlamda Sosyal belediyeciliğin gerektirdiği noktada Büyükşehir Belediyemiz en güzel şekilde çalışmalarına devam ediyor. Burada Büyükşehir Belediyesi başkanımıza, daire başkanımıza, İHH'ya teşekkür ediyorum." dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise proje kapsamında toplanan ilaçların mağdur ve mazlumlara teslim edileceğini belirtti.

Gürkan, "Bugüne kadar 6 Milyon TL'ye yakın bağış kampanyasıyla elde edilen ilaçların dağıtımının bugün ki sürecinin yaklaşık 725 bin TL'lik ilacın İHH' ya teslim ederek, ihtiyaç duyulan mazlum ve mağdurlara ulaştırılması sağlanacaktır. Bu anlamda Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi başkanlığımıza, İHH başkanımıza ve bizlere yaklaşık 6 Milyon TL ilaç bağışlayan hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Bu ilaçların gittiği yerdeki kardeşlerimize şifa olmasını temenni ediyorum. Bu çalışmaları yapan İHH olsun, sağlık ve sosyal hizmetler dairesi başkanlığımız olsun ve bu konuda bize her türlü desteği veren bütün hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Kampanyadan duyduğu memnuniyeti dile getiren İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin, "Bugün mutluluğu bir kez daha yaşıyoruz. Bu anlamda büyükşehir belediyemiz yeni yatırımlar, yeni atılımlar yaparken, hiçbir zaman mazlumları ve mağdurları unutmuyorlar. Azerbaycan'da bir şey olduğunda hemen Selahattin Gürkan Başkanımızla iletişime geçebiliyoruz ve konvoylarımızdaki yardım çalışmalarını beraber yürütüyoruz. İzmir'deki depremde, Giresun'daki sel felaketinde, Malatya'da ve Elazığ'da ki deprem felaketlerinde beraber yardım programları yapabiliyoruz. İlaç yardımı da bunun devamı. Uzun süredir ilaçlarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Yurt içi, yurt dışı mazlum ve mağdurlar için sürekli programlar organize ediyoruz." diye konuştu. (İLKHA)