Filistinli esir Mahir el-Ahres'in sağlık durumu kritik aşamada

Filistinli Esirler ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti, 102 gündür açlık grevi eylemini sürdüren Filistinli esir Mahir el-Ahres'in sağlık durumunun ciddiyeti konusunda uyarıda bulundu.

Ekleme: 05.11.2020 17:40:06 / Güncelleme: 06.11.2020 01:57:07 / Dünya
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Filistinli Esirler ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti'nden yapılan açıklamada, hukuksuz yere esaret hayatı sürdüren el-Ahres'in sağlık durumunun çok kötü boyutlara ulaşmasının yanı sıra hayatî risk taşıdığına vurgu yapıldı.

El-Ahres'in işitme ve görme sorunları yaşamaya başladığı, mide ve karın ağrılarının çok arttığı, sürekli baş ağrısı çektiği, vücut ağırlığının da sürekli yükseldiği ve zaman zaman bilinç kaybı yaşadığını belirtildi.

Filistinli esirin hayatının ciddi riskle karşı karşıya olduğu ve her an ölüm tehlikesinin bulunduğuna dikkat çekilen açıklamada, Rusya Büyükelçisinden el-Ahres'in serbest bırakılması için girişim talebinde bulundukları aktarıldı.

Açıklamada, hukuki ve siyasi düzeyde dünya çapında birçok tarafla iletişim kurulduğu da belirtildi.

Filistin Esirler Kulübü ise yaptığı açıklamada, Filistinli esir Mahir el-Ahres'in 1971'te doğduğunu ve Cenin kenti nüfusuna kayıtlı olduğunu duyurdu.

Açıklamada, 6 çocuk babası Ahres'in 1989, 2004, 2009 ve 2018 yıllarında da siyonist işgal rejimi tarafından 4 kez alıkonulduğunu belirtildi.

Son olarak 27 Temmuz'da esir alınan el-Ahres, siyonist işgal rejiminin "idari tutukluluk" şeklindeki keyfi uygulamalarını protesto etmek için açlık grevine başlamıştı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar