Van'da "40 Çizgi 40 Hadis" sergisi açıldı

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi, Peygamber Efendimizi hedef alan hakaret içerikli ifadelere tepki amacıyla "40 Çizgi 40 Hadis" sergisi düzenleyerek yaşananları nefretle lanetledi.

Ekleme: 05.11.2020 17:20:05 / Güncelleme: 06.11.2020 01:58:14 / Kültür & Sanat / Van Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Kent Meydanı alanında düzenlenen sergi, 4 gün boyunca devam edecek ve 7 Kasım Cumartesi günü sona erecek. Sergiye Van'daki STK başkanları yoğun ilgi gösterdi.

Sergide Van SDİ adına açıklamalarda bulunan dönem sözcüsü Abdullah Efeoğlu, serginin açılış amacının Peygamber Efendimizi tanımak ve yapılan alçakça saldırılara karşı bir duruş sergilemek olduğunu söyledi.

Efeoğlu, "Sergimizi, özellikle son dönemlerde İslam'a ve Peygamber Efendimize yapılan alçakça saldırılara karşı Peygamber Efendimizi daha iyi tanıtmak amacıyla açtık. Zaten tema da Peygamber Efendimizin hadisleri üzerinedir. Sergimiz dün itibari ile açıldı. Çok şükür yoğun bir talep var, bu da bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Peygamber Efendimiz bizim inancımız, şerefimiz ve onurumuzdur. Biz Müslümanlar bu değerler üzerinde yaşıyoruz ve bu değerlerimize küfredilmesini ve saldırılmasını asla kabul etmiyoruz. Geçmişte de şahit olduğumuz üzere Allah'ın gazabı gelip bu tür insanları buluyor. Bunlar da çok yakında o gazaba uğrayacaklardır. Biz buna inanıyoruz. Allah bunların bir şekilde belasını verecektir." dedi.

"Pandemi kurallarına dikkat ediyoruz"

Sergide her türlü pandemi tedbirinin alındığını belirten Efeoğlu, "Maskesiz kimseyi sergi çadırına almıyoruz. Her gün 5 arkadaşımız görevlendiriliyor. Girişte dezenfektanlarımız ve kapalı paket içerisinde çikolata ikramımız oluyor. Ortam da gayet hijyeniktir. Ayrıca Peygamber Efendimizin hayatını anlatan kitap ve hadislerin bulunduğu kartelalar da dağıtılıyor." ifadelerini kullandı.

"Yapılan saldırılara karşı dik bir duruş sergilemeliyiz"

Sergide yer alan hadislerin daha çok çocuklar ve gençlere yönelik olduğu dile getiren Efeoğlu, cumartesi gününe kadar devam edecek olan sergiye ilgi gösterilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

 "Sergilediğimiz hadisler daha çok 'Peygamber ve Çocuk' teması ile hazırlandı. Hadisler daha çok çocuklar ve gençler ağırlıklı sergileniyor. Bu hadisler de günlük değişiyor. Cumartesi gününe kadar sergimiz açık olacak. Sergimiz 10.00-16.00 saatleri arasında açık olacak. Bütün Van halkını sergimize davet ediyoruz, ilgi göstermelerini bekliyoruz. Hem hadislerin ve Peygamber Efendimizin hayatının öğrenilmesi hem de yapılan alçakça saldırılara karşı bir duruş sergilemek için herkesi sergimize bekliyoruz." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler