Teknopark İstanbul’dan bir ilk

İstanbul’da ‘Temel Sıfır Atık Belgesi’ alan ilk özel şirket, Teknopark İstanbul oldu. Teknopark İstanbul, aynı zamanda sıfır atık belgesi alan ilk teknopark…

Ekleme: 04.11.2020 08:17:00 / Güncelleme: 04.11.2020 08:17:43 / Bilim & Teknoloji
Destek için 

EKONOMİ SERVİSİ

Savunma Sanayii Başkanlığı ve İstanbul Ticaret Odası ortaklığında kurulan Teknopark İstanbul; İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden ‘Temel Sıfır Atık Belgesi’ alan ilk özel şirket oldu.

SIRA ALTIN BELGEDE

Türkiye’de ‘Sıfır Atık Belgesi’ alan ilk teknopark unvanına da kavuşan Teknopark İstanbul’da sıfır atık projesi kapsamında yürütülen çalışmalar 2019 yılında başladı. Sıfır atık politikasına inanan Teknopark İstanbul İdari İşler ekibi, bu kapsamda takımlar oluşturarak gerekli eğitim programlarını tamamladı. Teknopark İstanbul’da yer alan firmalara ve personele sıfır atık konusunda eğitim verilerek yoğun şekilde farkındalık oluşturulması sağlandı. Teknopark İstanbul Çevre Danışmanı tarafından hazırlanan Sıfır Atık Uygulama Rehberi tüm Ar Ge firmaları ile hizmet alınan tüm firmalara iletildi ve ticari alanlar atık yönetimi konusunda denetlendi. Tüm bu hazırlıkların ardından planlı hareket eden ekip, 2020 Ağustos ayı itibariyle Temel Sıfır Atık Belgesi’ni alarak çevreye duyarlılığını belgeledi. Teknopark İstanbul’un sıfır atık projesi kapsamında yeni hedefleri ise gümüş, altın ve platin sıfır atık belgelerini almak.

YÜZDE 50 ARTIRACAĞIZ

Çevreye duyarlılıklarının üst seviyede olduğunu ifade eden Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, “Teknopark İstanbul olarak ‘Sıfır Atık Sıfır Kayıp’ mottosuyla başarılı bir sıfır atık programı yürütmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2019’da uygulamaya başladığımız programlarımızla 231 ağacın kesilmesini önledik, 23 bin 813 litre ham petrolün kullanılmasının önüne geçtik, 5.43 ton ham maddenin kullanılmasını engelledik, 380 m3 su tasarrufu sağlayarak doğal su kaynaklarını koruduk ve 110 bin 430 kw/h enerji tasarrufu elde ettik. Bu rakamlar bizim için oldukça mutluluk verici ve 2021 yılının sonunda bu kazançların yüzde 50 artırılmasını hedefliyoruz” diye konuştu.