Almanya'da Coronavirus ile ilgili yeni tedbirler devrede

Almanya'da Coronavirus salgınındaki vaka artış hızının düşürülmesi amacıyla ülke genelinde bir ay boyunca uygulanacak yeni tedbirler yürürlüğe girdi.

Ekleme: 03.11.2020 09:40:04 / Güncelleme: 03.11.2020 09:43:11 / Dünya
Destek için 

Almanya Başbakanı Angela Merkel, düzenlediği basın toplantısında, yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgının yayılmasını önlemek amacıyla bugün yürürlüğe giren önlemlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Salgını "doğal afet" diye nitelendiren Merkel, virüsün kış aylarında soğuk havalar nedeniyle daha ağır geçeceğini belirtti.

Alman Başbakan, vaka artışlarının bu hızda devam etmesi durumda hastanelerin zor durumda kalacağına dile getirdi. Merkel, şu anda yoğun bakım ünitelerinde bulunan Covid-19 hastalarının da son 10 günde 2 kat arttığı söyledi.

Bir ay boyunca geçerli olacak olan yeni tedbirler nedeniyle insanların birçok yönden etkileneceğini dile getiren Merkel, önlemlerin çok ser olduğunun farkında olduklarını ancak bu yöntemle salgın dalgasının kırılabileceğini belirtti.

Almanya'da ülke genelinde devreye giren yeni tedbirlere göre; bir ay boyunca tiyatro, sinema, opera ve konser salonları, spor salonları, yüzme havuzları, eğlence merkezleri, masaj ve kozmetik salonları kapalı kalacak.

Zorunlu seyahat yapanların otellerde konaklamasına ise izin verilse de genel olarak oteller ve pansiyonlar turist kabul edemeyecek.

Profesyonel spor müsabakaları seyircisiz oynanacak, amatör seviyedeki takım müsabakaları ise yapılamayacak.

Mağazalar, 10 metrekareye bir kişi düşecek şekilde müşteri kabul edebilecek. Okullar ve kreşler ise açık kalacak. (İLKHA)