Diyarbakır’da seyretilmiş sınıflarda TYT-AYT kursu

Diyarbakır merkez Bağlar İlçe Belediyesi, geçen yıl başlattığı ve 36 öğrencinin Türkiye’nin elit üniversitelerine yerleşmesiyle önemli başarı sağladığı TYT-AYT kursları, bu yıl pandemi koşullarının getirdiği zorunlu tedbirlerle başladı.

Ekleme: 02.11.2020 17:35:08 / Güncelleme: 02.11.2020 17:38:19 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Maddi imkânı olmayan 180 öğrenci, belediyenin Yeni tip Coronavirus önlemlerine uygun olarak tasarladığı steril koşullarda üniversite hayaline kavuşmak için ders başı yaptı.

Bakım ve onarımdan geçirilerek yenilenen eğitim merkezinde 180 öğrenci, sosyal mesafe kuralının uygulandığı seyreltilmiş sınıflarda ders görüyor. Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatıyla sağlanan imkanlar hem öğrencileri hem de çocuklarını emin ellere teslim eden velileri mutlu etti.

Pandemi nedeniyle geçen yıla göre öğrenci sayısı ve kapasitesi zorunlu yüzde 20 oranında düşerken Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Test (AYT) sınavlarına hazırlanan öğrenciler sosyal mesafe ve hijyen kuralları esas alınarak seyreltilmiş şekilde konumlandırılarak sınıf düzeni oluşturuldu.

Ücretsiz olarak verilen kurslara katılan öğrencilere Beyoğlu’nun talimatıyla kitap, kırtasiye ve benzeri destekler de yine ücretsiz olarak sağlandı.

Haftanın 5 günü eğitim merkezinde hizmet veren alanında uzman eğitimciler; öğrencilere, üniversite sınavlarına hazırlık müfredatına uygun olarak bir çok branşta ders veriyor. (İLKHA)